Ricardo Ten és infal·lible

Ricardo Ten continua sent la fiabilitat personificada. La solvència i solidesa d’este atleta estan a prova de bomba. El longeu i veterà esportista valencià continua ampliant la seua llegenda i deixant xicotet el diccionari. Ara, damunt d’una bicicleta.

Ricardo (categoria de discapacitat MC1) ha aconseguit esta nit la medalla d’or en la prova de persecució individual de 3 km en el Campionat del Món de ciclisme adaptat en pista, esdeveniment que se celebra des de hui a Holanda. D’esta manera, el component del Projecte FER reté el mallot arc iris aconseguit l’any passat a Rio de Janeiro i es postula com un dels grans favorits de cara als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020.

Este nou èxit de Ricardo Ten ha començat a forjar-se este mateix matí. En les sèries classificatòriesno solament ha obtingut el millor temps dels 15 participants en la seua categoria, la MC1. A més, ho ha fet de manera explosiva i apoteòsica. Amb rècord del món inclòs (3:50:051). Com a mínim, ja s’havia assegurat la medalla de plata. Però Ricardo és ambiciós. Ja en la final, l’esportista FER va tornar a firmar una actuació portentosa. Es va imposar al xinés Li Zhangyu i es va penjar la medalla d’or. La millor manera d’encetar un campionat del món. En esta mateixa prova de la persecució individual de 3 km, però en la categoria de discapacitat MC2, Maurice Eckhard va acabar en la 13a plaça d’un total de 22 competidors.

Ricardo Ten reté el mallot arc iris aconseguit l'any passat a Rio de Janeiro

Ricardo Ten encara afrontarà tres proves més en este Campionat del Món de ciclisme paralímpic en pista d’Holanda. Demà divendres disputarà els 200 m i la prova d’1 km, modalitat en la qual també aspira al podi i en la qual va aconseguir el bronze en el certamen universal de l’any passat. Finalment, per al dissabte, queda l’escratx.