Roberto Sánchez respon al #testFER

El testFER d’esta setmana tracta sobre un dels esports més emergents de l’actualitat: el triatlón. El protagonista és Roberto Sánchez Mantecón, un triatleta que acaba de complir els 19 anys i que és tot un exemple de precocitat: des dels 5 anys porta practicant esta modalitat esportiva. Acostumbrat sempre a competir amb rivals més majors i més experimentats, el de Manises pot presumir ja d’un cert palmarés. En 2013, va ser subcampió d’Espanya junior en Altafulla. I el passat any no va tindre tanta fortuna en este mateix certamen, ja que va haver de retirar-se per lesió, però sí va guanyar la prova individual amb la selecció valenciana en el Campionat d’Espanya Elit per Autonomíes. El triatleta FER conclou en 2015 la seua etapa junior i vol fer-ho amb un gran èxit: es proposa proclamar-se campió d’Espanya el proper mes de juny i clasificar-se així per al Campionat d’Europa de la categoria. Reconeix que se sent més cómode corrent que en la natació o sobre una bicicleta. Roberto comença responent a la pregunta que la passada setmana formulava la judoka: Rosa Ferrer
 
1. Quan tens un resultat negatiu, qué t’impulsa a seguir endavant?   
Pense i reflexione al voltant del motiu d’eixe resultat negatiu, i a l’instant ja vull esmenar eixos errors com a impuls per a seguir endavant.
 
2. A qui li demanaries un autògraf?
No sóc molt de pedir autògrafs, ja que sóc prou tímid, pero sí que m’agradaria tindre l’autògraf d’un dels meus ídols en l’esport com és l’històric atleta Haile Gebrselassie.
 
3. Quina ciutat t’agradaria conéixer?
 Gold Coast, en Austràlia.
 
4. Quin és el teu animal favorit?
El gat i el gos per igual.
 
5. Platja o muntanya; hivern o estiu?

Per a entrenar, la muntanya. Per a divertir-me i relaxar-me, la platja. I l’estiu.
 
6. Quan viatges per a competir, en la teua maleta mai no falta…
Una mini càmera per a gravar imatges i fer fotografies dels llocs que visite.
 
7. Eres supersticiós o tens alguna mania abans de les competicions?
 Més que supersticiós, sóc prou metòdic abans de les competicions  m’agrada preparar-me-les bé. I la nit anterior, abans de dormir-me, li done moltes voltes a cóm será i cóm se me donarà la prova.
 
8. Cinema, lectura o música? Quin tipus o gènere?
Música. I de tot tipus.
 
9.  Per qué vas triar el triatló?
Crec que no va triar. Vaig començat tan jove y porte tant de temps que ja és pràcticament una forma de vida m’apassiona.
 
10. Si no fores esportista, quina professió t’agradaria exercir?
 Algun treball vinculat a l’economia o el comerç.
 
11.Qué vols preguntar-li al nostre proper esportista del Projecte FER?
 Quántes hores entrenes a la semana i cóm t’organitzes?