Sara Sorribes contribuix a la permanència d’Espanya en el Grup Mundial II de la Copa Federació

El nom de Sara Sorribes comença a adquirir notorietat amb certa rapidesa. La tennista FER ha encadenat dos extraordinàries setmanes. Fa uns dies, arribava més lluny que mai, fins els huitens de final, en un torneig de la WTA, el de Charleston. I durant este cap de setmana, ha contribuït decisivament a la permanencia de l’equip espanyol en el Grup Mundial II de la Copa Federació, la versió femenina de la Copa Davis. L’esportista de la Vall d’Uixó va correspondre a la confiança que li va demostrar la capitana Conchita Martínez i, amb la seua magnífica victoria de dissabte davant l’argentina Paula Ormaechea, aplanava el camí cap a la salvació del combinat nacional, que se certificava de forma definitiva diumenge a Buenos Aires. Sorribes, en ple procés de maduresa i creixement, viatja ara cap a Marrakech per a afrontar la prèvia d’este nou torneig del circuit professional.

Este diumenge també va resultar exitós per a Jesús Gasca, novetat del FER 2015. El lluitador de grecorromana va abastar la medalla de plata en la seua categoria de menys de 85 kg en la Copa del Mediterráneo, competició celebrada durant este cap de setmana a Madrid. Després de guanyar tres combats, Jesús va plantar-se en la gran final, on va caure davant un rival francés. No obstant, el resultat li concedix bons punts i l’apropa al seu gran objectiu a curt termini, la presència en els Jocs Europeus, previstos en Bakú per al proper mes de juny.

Per la seua banda, 4 nadadors paralímpics FER, els cèlebres tres tenors (Ricardo Ten, David Levecq i José Antonio Marí) i la recentment incorporada Ariadna Edo, han estat presents en l’Open Internacional de Berlín, un dels últims assajos de qualitat previs al Campionat del Món del proper mes de juliol en Glasgow. El millor resultat de Ten va arribar en els 200m braça (or en SB4 i bronze en el global de la prova). En el cas de Levecq, la seua actuació més brillant va escenificar-se en els 100m papallona (or en S10 i bronze en la classificació general). Mentrestant, la castellonenca Ariadna Edo va lluir en els 400 i 800m lliures S13; de fet, en esta última disciplina va marcar un nou record d’Europa. Per últim, José Antonio Marí, aqueixat encara de dolors lumbars, va competir, però sense forçar.

El cap de setmana també ha deparat alguns detalls procedents de l’atletisme, que a poc a poc torna a recuperar la seua activitat, ara ja a l’aire lliure. D’una banda, en un duel de máxim nivel, Kim López li guanyava la partida a David Casinos en el llançament de disc del Campionat Autonómic d’Atletisme Paralímpic disputat a València. No era l’únic or per a Kim, que també s’adjudicava la prova de pes. A més, en l’Autonòmic Universitari celebrat a Castelló, Iván José Cano Blanco, una de les novetats del FER 2015, establia un nou record d’Espanya en salt de llargada adaptat categoria T13 amb un registre de 6,91m, un salt que li concedia la plata. Només va superar-lo altre esportista FER, el també alacantí Fernando Ramos.

Además, el cap de setmana va deixar la participación dels jóvens triatletes Roberto Sánchez i Javier Lluch Pérez en la Copa d’Europa celebrada en Melilla. Els dos competien en la divisió junior i no van abastar els objectius marcats. Roberto no finalitzava la prova i Javier quedava per darrere del vinté classificat. Per últim, el ciclista castellonenc Sebastià Mora concloïa en la setantena plaça la Volta Ciclista a Castella i Lleó.