Sara Sorribes: “M’agradaria acabar l’any entre les 100 primeres del món”

Comença un nou any, s’inicia el vertigen i el tràfec per a Sara Sorribes. Es reprén el tennis. Torna, per tant, el temps de viatges, d’avions, d’hotels, de llargues estades lluny de la seua población natal, Vall d’Uixó. Tot siga per a seguir creixent, per a continuar evolucionant, per a confirmar les expectatives que desperta l’esportista FER, un dels valors més prometedors del tennis femení espanyol. La jugadora castellonenca arranca l’any 2016 instal.lada en el lloc 181 del ranking mundial. Per a este curs, s’ha proposat dos grans objectius: aconseguir una plaça en el quadre final d’un Grand Slam i apropar-se al top 100 de la classificació mundial. Açò depén de la seua progressió, de la seua capacitat i del seu treball. Però també de l’absència de lesions, les mateixes que la van frenar en 2015. Des d’Austràlia, en els albors d’una temporada il.lusionant, Sara Sorribes reflexiona al voltant de la seua trajectòria.

Comença un nou any. ¿Quins són els objectius que te marques per a la temporada 2016?

Bàsicament, tinc dos grans objectius. D’una banda, superar la prèvia i classificar-me per al quadre final d’algun des quatre Grand Slam; d’altra, apropar-me el màxim possible a les 100 primeres posicions del ranking mundial.

I si hagueres de triar un dels quatre Grand Slam per a jugar en el quadre final, quin escolliries?

Triaria Roland Garros. El torneig de París es el meu favorit. Tant de bo aconseguixca disputar-lo enguany. Però tampoc m’mportaria aconseguir-ho este cap de setmana en Melbourne. He guanyat el primer partit. Encara me falten altres dos victòries

En 2015, vas aconseguir els teus millors resultats en el mes d’abril, tant amb els huitens de final del torneig WTA de Charleston, com per la teua brillant participació amb l’equip espanyol en la Copa Federació. Quina nota li poses a l’anterior exercici?

Un 8. Durant el temps que vaig poder competir, crec que vaig estar a un bon nivel. Sempre vols més, per descomptat, però vaig notar un creixement en les meues prestacions. Llàstima de les dos lesions que vaig patir durant la temporada que me van condicionar molt.

Quin aspecte tècnic del teu joc has de millorar per a donar un salt en els teus resultats i rendiment?

Encara puc millorar molts detalls i conceptes. Però si he de precissar alguns aspectos més concrets, crec que he d’evolucionar en la treta i en ser més agressiva en els meus colps ofensius durant els intercanvis des del fons de la pista.

Per últim. Anem a formar la jugadora perfecta. Associa a una jugadora els següents conceptes del joc: servici, revés, dreta volea caràcter en la pista.

Em quedaría amb la treta i el colp de dreta de Serena Williams, el revés de Flavia Pennetta i el caràcter de l’eslovaca Dominika Cibulkova.