Sebastián Mora abasta el cim i es converteix en el gran protagonista del cap de setmana

Cinc competicions en l’estranger i quatre cites en territorio espanyol. Així de dens i trepidant ha transcorregut el recent cap de setmana per al Projecte FER. I de tots els events que integraven l’agenda, una fita ha destacat per damunt de la resta: les dos medalles d’or obtingudes per Sebastián Mora en el Campionat d’Europa de ciclisme en pista que s’ha disputat en Suïssa. Si dijous es proclamava, contra tot pronòstic, campió en la modalitat individual d’scratch, ahir diumenge tornava a pujar-se al més alt del podi; en este cas, formant parella amb el català Alberto Torres en la disciplina de madison.

Per a l’esportista castellonenc, este Europeu desenrotllat en el velòdrom helvètic ha resultat simplment memorable. Altre dels grans reclams de les últimes hores era el taekwondo amb motiu del Grand Prix de Manchester, una de les últimes grans competicions internacionals de l’any. En la ciutat anglesa, es reunien totes les estreles d’este esport; i entre ells, els FER Daniel Ros i Raúl Martínez. El primer superava dos combats, però queia en els quarts de final; por la seua banda, Raúl, en la categoria de menys de 74 kg, guanyava el seu primer duel i perdia el segon, el creuament de huitens de final.

La resta de la participació del Projecte FER en sol forani corresponia a esportistes femenines. Així, Laura Gómez afrontava el Grand Slam de París, certamen d’un selecte nivell esportiu. Després de plantejar-se inclús no competir a causa d’un fort esquinç de canell partit fa una setmana, la judoka valenciana decidia saltar al tatami. Guanyava el primer combat, però perdia el segon (ronda de huitens de final) contra una rival balcánica que acabaría emportant-se el triomf global de la prova. Mentrestant, la ciclista de Xàtiva Anna Sanchis posava punt final a l’any 2015 amb la setzena plaça de trentados competidores en la Crono de las Nacions de França.

Per la seua banda, la triatleta ilicitana Tamara Gómez patia un accident en la transició entre el ciclisme i la carrera a peu (inclús pot tindre trencat un dit del peu dret) i no podia finalitzar la Copa del Món de Alanya, Turquia.

Però el Projecte FER també ha estat present en un bon grapat de competicions i esports desenrotllats en territorio espanyol. Per exemple, en l’atletisme. El Playas de Castellón va cumplir amb la seua condició de favorit i va adjudicar-se el Campionat d’Espanya junior de clubs celebrat en la capital de La Plana. A este nou èxit de l’entitat castellonenca van contribuir fins a sis esportistes FER: Alejandro Kedar en triple, Adrián Sobrino en alçada, Daniel Mazón en els 200m, Víctor Pastor en la perxa, Paula Ferrándiz en disc i Judit Prats en pes.

A més, després de molts mesos sense competir, els judoques més jóvens del Projecte FER tornaven a xafar un tatami per a participar en un Campionat oficial, una Súper Copa d’Espanya amb seu a Alacant. I la tornada resultava especialmente satisfactori per a Marta Ortiz (menys de 63 kg) i Rosa Ferrer (menys de 44 kg). Les dos abastaven sengles medalles de plata.

Mentrestant, els dos esgrimistes masculins del Projecte FER afrontaven la segona competició de la temporada recentment inaugurada, el primer ranking nacional. La prova reunia uns 150 participants i se celebrava en la ciutat castellana de Medina del Campo. Després de superar la fase prèvia, Guillermo Sánchez era eliminat en el primer combat directe (trentadosens de final), mentre que Manu Bargues guanyava dos duels, pero no podia passar dels huitens de final. Per últim, en halterofilia, els jóvens Christian Millan i Yves Ibáñez defensaren els seues equips en la final del Campionat d’Espanya de clubs-Copa del Rei, certamen que disputaven els 12 millors combinats de tota Espanya. Finalment, l’Atlètic Club Gandia, equip d’Yves Ibáñez va ser nové i el Valencia Club d’Halterofília, entitat a la que pertany Christian, va concloure en la desena posición.