Sebastián Mora: “En 24 hores, vaig passar del res al tot”

Sebastián Mora va viure ahir un dels dies més feliços de la seua vida. Sense ser un dels favorits, l’esportista de Vila-real, de 27 anys, va abastar la medalla d’or en la modalitat d’scratch del Campionat d’Europa de ciclisme en pista que s’està disputant durant esta setmana en Suïssa. Després d’haver fregat el podi en dos Europeus i un Mundial en categoria absoluta, el ciclista FER aconseguix la fita més important de la seua trajectòria esportiva i compensa la decepció patida el dia anterior en la prova de persecució per equips, modalitat en la qual la selecció espanyola no va passar de la desena plaça i va patir un seriós revés de cara a les seues aspiracions olímpiques. Hores després de conquerir l’or continental, éstes són les seues paraules.

És el dia més feliç de la teua carrera esportiva?

D’una banda, sí. Lògicament, esta medalla d’or me genera una inmensa alegria. Però també guarde un record inesborrable de la meua participació en els Jocs Olímpics de Londres 2012. Anar a uns Jocs és el màxim

Arribaves molt bé a este Campionat d’Europa, però eres el primer sorprés?

En els dies previs, ja havia comentat que me trobava en un excel.lent momento de forma, però si son sincer, tampoc m’esperava ser campió d’Europa en scrarch. A més, és molt curiós: esta prova no és la meua modalitat favorita, però en ella ja vaig aconseguir una medalla d’or en el Campionat d’Europa sub 23 de l’any 2010.

Primer podi individual en un gran campionat internacional. Què se sent en rebre la medalla i escoltar l’himne espanyol?

Una fran emoció i una enorme satisfacció. Moltes voltes m’havia preguntat i imaginat com seria eixe momento. Ara, ja ho experimentat i és molt especial. És una gran recompensa a molts anys d’entrenament i esforç. A més, m’ha vingut molt bé per a compensar la decepció del dia anterior en la prova de persecució per equips amb la selecció espanyola.

Alegria este dijous, tristesa este dimecres. Perquè el primer dia de l’Europeu vas emportar-te una decepció junt als teus companys de selecció en la persecució per equips. La desena plaça aconseguida va saber a poc i vos complica molt la presència en Rio 2016.

Així és. Esperavem fer-ho molt millor en la persecució per equips. Varem acabar desens i se’ns ha complicat més encara la classificació olímpica. El meu or d’ahir no me classifica personalment per als Jocs. Ara, hem de recuperar tot el terreny perdut amb urgencia en les dos Copes del Món abans que acabe 2015 en Cali i Nova Zelanda.

Per últim. Encara afrontaràs dos proves més durant el cap de setmana

Sí. Participaré en la persecució individual este dissabte i en la modalitat de madison diumenge. Ací fare parella amb Alberto Torres, un Company que va proclamar-se campió en esta especialitat en 2014. Tant de bo ens apropem al podi. Després de l’or d’ahir, la moral està pels núvols.