Sebastián Mora i Mikel Montoro, campions d’Espanya de ciclisme en pista

Mora va ser un dels grans triomfadors de la competició en guanyar un total de quatre medalles

El Campionat d’Espanya de Ciclisme en pista coberta, celebrat este cap de setmana a Galapagar (Madrid) va tindre protagonisme dels esportistes valencians del Projecte FER (Foment d’Esportistes amb Reptes, impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso), representat en el campionat per Sebastián Mora, Mar Manrique i Mikel Montoro. El saldo va ser molt positiu, ja que els tres ciclistes van aconseguir un total de 7 medalles.
El més premiat va ser Sebastián Mora. El ciclista de Vila-real es va proclamar campió d’Espanya en la prova de Persecució individual i en la de Madison. En la primera prova, després d’imposar-se a Albert Torres en una final en què es va mostrar molt superior; en la segona, en Madison, ho va fer formant parella amb l’alacantí Julio Alberto Amores. A estes dos medalles d’or en va sumar una de plata en la prova de Puntuació i un bronze en Scratch.
“No sabia com respondria després d’estar sis mesos entrenant al Japó, però m’he trobat molt bé. He provat nous manillars i noves posicions i el resultat de l’entrenament al Japó s’ha vist ací. Estic molt content per revalidar el títol”, va explicar després de guanyar en Persecució.
Set medalles per al Projecte FER
No va ser l’únic campió d’Espanya entre els integrants del Projecte FER. Mikel Montoro es va proclamar vencedor de la prova de Velocitat per equips en representació de la Comunitat Valenciana. El jove ciclista valencià va arredonir la seua gran actuació amb una medalla de plata en la modalitat de Keirin. L’última representant del Projecte FER en estos campionats ”Espanya de Ciclisme en pista va ser Mar Manrique. La ciclista d’Almassora tampoc se’n va anar de buit i va aconseguir la medalla de bronze en la prova de Velocitat per equips.