Asalt al cim europeu de Sebastián Mora

Sebastián Mora abasta enguany el seu repóquer de Campionats d’Europa en categoria elit. El ciclista de Vila-real ja es troba en Suïssa per a prendre part en el seu cinqué Europeu en pista. Una competició amb un innegable valor propi, però que, com tantes altres per estes dates, es presenta íntimament relacionada amb els Jocs Olímpics del proper estiu. Este certamen continental no concedix places directes per a Rio 2016, ni tan sols per als medallistes en les diferents disciplines, però sí repartix una bona quantitat de punts de cara a la carrera olímpica. De fet, els resultats obtinguts esta setmana a Suïssa i els abastats durant el Campionat del Món del proper mes de febrero en Londres van a dictaminar, en gran mesura, els ciclistes que estaran o no en el velòdrom de Rio de Janeiro en l’estiu de 2016.

Amb una experiència i un bagatge més que notables, l’esportista FER acudix a este Campionat d’Europa de ciclismo en pista amb l’aval d’haver protagonitzat a finals del passat mes d’agost el millor Nacional de tota la seua carrera esportiva. Sebastià Mora va acumular en el velòdrom de Galapagar cinc medalles (dos ors, en persecucuó individual i en madison, una plata, en puntuació, i dos bronzes, en velocitat i persecució per equips). “Em trobe en un dels millors moments de tota la meua trajectòria. Viatge a Suïssa en bones condicions físiques i anímiques. Tant de bo estem al nivell que desitgem”, apunta el ciclista castellonenc.

Quatre són les proves que afrontará Sebastià Mora en este Campionat continental: persecució individual, persecució per equips, scratch i madison. El seu somni és abastar, per fi, una plaça en el podi, fita que ha fregat en dos Europeus amb sengles quartes places. Per a este any, l’objectiu mínim passa “per intentar acabar entre els 6 primers en les tres disciplines que vaig a afrontar”. El ciclista FER reconeix que li atrau especialment la competició de persecució individual. La raó, tan senzilla com poderosa: “en esta modalitat participa un fora de sèrie com Bradley Wiggins, tot un campió del Tour de França, tot un campió olímpic en pista i tot un record de l’hora. Imposa, pero alhora motiva”, assenyala l’esportista de Vila-real.

Per damunt de lluir en una competició ja de per si important com es un Campionat d’Europa, Sebastián Mora no s’escapa de la tònica general dels grans Campionats en any preolímpic: també en el velòdrom de Suïssa es dirimixen gran part de les opcions de classificació per als Jocs Olímpics de 2016. El ciclista de Vila-real tractarà de confirmar amb fets i resultats les seues prometedores expectatives. Va estar en Londres i desitja repetir presència en Rio. El seu vol cap a Brasil s’inicia en Suïssa.