Sis esportistes FER competixen en el Nacional de ciclisme en pista

La localitat madrilenya de Galapagar acull durant esta última setmana d’agost una nova edició del Campionat d’Espanya de ciclisme en pista. A més, la competició reunix totes les categories de edat: des dels esportistes del nivel Élit fins els cadets. La Comunitat Valenciana desplaça un equip format per prop de 30 integrants. I d’ells, sis corresponen al Projecte FER. De la mà del seleccionador autonòmic, José Francisco Jarque, coneixem les modalitats en les quals participaran els esportistes FER i les seues possibilitats de proclamar-se campions nacionals o, almenys, de pujar al podi.

Dels 6 ciclistes que composen la delegació FER, el més veterà de tots ells és Sebastià Mora. El ciclista de Vila-real, amb un llarg historial a les seues esquenes, competirà en Madrid en cinc especialitats. És favorit per a proclamar-se (almenys, per a pujar al podi) en las proves individuals (persecució, scratch i puntuació). El passat any, el castellonenc va aconseguir en este mateix certamen nacional un total de 4 medalles: dos ors (en persecució individual i en madison), una plata i un bronze. Sebastià es pren este Campionat d’Espanya com el millor assaig de cara a l’Europeu, fixat per al mes d’octubre en Suïssa.

De la categoria Élite a la sub 23, divisió en la qual durant este any 2015 debuta Cristina Martínez Bonafé. La ciclista de Torrent està completant un any més que notable. En la seua última compareixença, va acabar en el vint-i-seté lloc en el Campionat d’Europa de ruta, que va celebrar-se en Estònia. A pesar que s’està inclinant clarament cap a les proves de carretera, Cristina participarà en este Nacional de ciclismo en pista en quatre disciplines: persecució individual, persecució per equips, scratch i puntuació. En estes dos últimes disciplines centra les seues majors aspiracions.

Per últim, en la categoria junior, s’inclouen quatre esportistes FER. La quota femenina la composen tres ciclistes: Sandra Alonso, Empar Félix i Isabel Ferreres. Tant Sandra com Empar competiran en la persecució individual, en la persecució per equips i en la puntuació. En 2014, la primera va ser campiona cadet en persecució individual, mentre que la segona va abastar l’or junior en la prova de puntuació i persecució per equips. Per la seua banda, Isabel Ferreres, que ve de disputar l’Europeu junior d’Atenes, se centrarà en les especialidades de velocitat (velocitat individual, 500m i keirin). El passat any, la de la Vall d’Uixó ho va guanyar quasi tot, encara que en categoria cadet. Per últim, Mikel Montoro participarà en quasi totes les proves possibles. Aspira al podi en muchas disciplinas, encara que el seu objectiu és emportar-se el títol en alguna modalitat individual.