Sis nadadors del Projecte FER afronten este cap de setmana el Campionat d’Espanya

La natació espanyola viu esta setmana la seua gran festa anual. La piscina Picornell de Barcelona acull una nova edició del Campionat d’Espanya, tant en categoria junior com absoluta. És el moment que les grans figures nacionals d’este Esport (Mireia Belmonte, Melani Costa, Duane da Rocha) afinen la seua posada a punt de cara al Campionat del Món, previst a Kazan a partir del proper 24 de juliol. I entre els centenars de participants en el certamen, el Projecte FER es fa un espai amb 6 representants. En la majoria dels casos, els seus objectius són més modestos, pero gens menyspreables. 3 nadadors pertanyen a la categoria absoluta (Pedro Terrés, Lidón Muñoz i Sandra Pallarés) i altres tres estan encara en edat junior (Héctor Fontabella, Susana Tachón i Esther Muñoz). Recentment operada del muscle, haurà de vore l’espectacle a través de la televisió Natalia Peña, qui el passat dijous 25 de juny passava pel quiròfan.

Per ambició i fam, no será. Que li ho regunten, si no, a l’alacantí Pedro Terrés, que nadarà els 100 i 200 papallona, i els 100 i 200 esquena. Aspira al podi en les dos distàncies llargues i es marca l’objectiu del record d’Espanya en 200 papallona. També en categoria absoluta participaran Lidon Muñoz del Campo i Sandra Pallarés, les dos nadadores castellonenques. La primera participarà en 4 proves: 50, 100 i 200 lliures, i 50 papallona. Lidón centra les seues principals il.lusions en els 200m lliures, disciplina en la qual aspira al podi amb permís, curiosament, de la també nadadora FER Sandra Pallarés, que competirà en 5 proves (els 50, 100, 200 i 400 lliures, i els 100 braça): Sandra es veu més competitiva en els 100 i 200 lliures, i én esta última modalitat no descarta rebaixar la marca de 2’ 01” exigida per a plantar-se en el Mundial junior de Singapur.

Respecte dels nadadors més jóvens, Héctor Fontabella aspira a redimir-se de la dolenta experiencia patida en el Campionat d’Espanya junior d’hivern en Cadis, on un virus en plena competició li va impedir lluir. El valencià disputarà a Barcelona 6 proves. La seua major ambició se centra en els 100 i 200 esquena, disciplines en les quals, a pesar de la seua condició de nadador junior, aspira a clavar-se en la final absoluta, lluitar per les medalles i, a ser posible, aconseguir la mínima per a acidir al Campionat del Món junior en Singapur, encara que este últim objectiu s’endivina complicat.

La delegació FER en les piscines Picornell de Barcelona es completa amb les nadadores Ester Muñoz del Campo i Susana Tachón. La primera competirà en els 50 lliures, i en els 50, 100 i 200 espalda. Sense descartar entrar en alguna final A de categoria absoluta, el seu principal objectiu radica en abastar el podi en els 100 i 200 esquena junior. Per la seua banda, Susana Tachón nadarà els 100 i 200 esquena, els 100 i 200 papallona, els 200 estils i els 400 lliures. En 2104 ja va abastar sengles medalles de bronze en els 200 esquena i 200 papallona.