Sis esportistes FER, rumb als Jocs Europeus de Minsk

Quan només falta un any per als Jocs de Tòquio 2020, un altre gran esdeveniment, també de caràcter internacional i multidisciplinar, s’aproxima en el calendario. Del 21 al 30 de juny, la ciutat de Minsk organitzarà els Jocs Europeus. La capital belarussa agafa el testimoni de Bakú, escenari, en 2015, de la primera edició d’este certamen. A Minsk, s’hi donaran cita 50 delegacions nacionals, corresponents a altres tants Comités Olímpics Europeus. La participació estimada es xifra en uns 4.000 esportistes. I el nombre de modalitats es xifra en 15. L’equip espanyol estarà format per 150 atletes. I entre ells, hi ha 6 integrants del Projecte FER

Néstor Abad

El gimnasta d’Alcoi, de 26 anys, ja va partcipar en els primers Jocs Europeus. En Bakú 2015, Abad va obtindre una notable sisena plaça en la final de l’all around o concurs complet, a la qual hi accedien els 18 millors després de la fase de classificació. A Minsk, si exhibix la seua millor versió, l’esportista alacantí haurà de ser un dels 18 classificats per a la final del concurs complet i hauria d’entrar en alguna final per aparells (ho aconseguixen els 6 millors de cada equip en la jornada classificatòria). No obstant, el gran objectiu de Néstor en 2019 és el Campionat del Món, previst a Alemanya durant el mes d’octubre.

Ana Pérez Box

Per a l’esportista alacantina, l’esdeveniment previst a Minsk no és, precisament, una competició menor. El seu esport, el judo, integra en estos Jocs el Campionat d’Europa de tots els anys. És a dir, la judoka FER afronta a la capital belarrussa una de les grands cites del curs. En 2018, en l’Europeu de Tel-Aviv, va superar el primer combat, pero va ser eliminada en la segona ronda, en els huitens de final. Ana aspira a traslladar al certamen continental la seua inèrcia guanyadora en els Grand Prix i Grand Slam per a reivindicar-se, més encara, en la seua carrera cap als Jocs de Tòquio.

Fátima Diame

És l’única esportista del Projecte FER seleccionada per a competir en atletisme. La component del València Esports continua en la cerca desesperada de la mínima (7,72m) que li permeta classificar-se per al Campionat del Món (Doha 28 de setembre-6 d’octubre). Des que va començar la temporada, ho ha intentat en sis ocasions. De moment, només ha pogut arribar fins als 6,46m.

Alejandro M. Chorro, Ana Gayán, Jose Quiles

Alejandro Martínez Chorro

El ciclista FER no competix seriosament davall de sostre des de principis del mes de març, moment en què va disputar a Polònia el Campionat d’Europa de pista. Al velòdrom polonés, Martínez Chorro i els seus dos companys habituals van ocupar una discreta 13a plaça, de 16 combinats participants, en la velocitat per equips. En estos Jocs Europeus de Minsk, l’esportista alacantí tornarà a provar sort amb la velocitat per equips i també té previst participar en la prova no olímpica d’1 km.

Ana Gayán

Sense presència d’esportistes en la rítmica individual, l’atenció del Projecte FER se centra en la competició per equips. El combinat espanyol, en les files  del qual es troba Ana Gayán, afronta a Minsk la cinquena gran cita de l’any. Fins al moment, han firmat la seua millor actuació en la Copa del Món de Guadalajara. Encara que en el mes d’agost encara poden disputar alguna de les clàssiques Copes del Món per estes dates, este esdeveniment dels Jocs Europeus és un assaig molt seriós de cara al Campionat del Món, previst a Bakú a mitjans de setembre.

José Quiles

El sisé representant del Projecte FER seleccionat per a competir en estos Jocs Europeus de Minsk 2019 és José Quiles. També el seu esport, el boxeig, integra en este certamen el seu Campionat d’Europa absolut. Durant el que portem d’any, el púgil d’Elda només ha disputat un esdeveniment de nivell: l’Europeu sub-22 a Rússia, on Quiles va patir una gran decepció en ser eliminat en el primer combat. En conseqüència, l’esportista alacantí està àvid de revenja. Vol rellançar una dinàmica lleugerament descendent en els últims mesos.