Somnis a distància

Per a molts esportistes, l’arribada d’esta disjuntiva reunix, per igual, il·lusió i nostàlgia. Alegria i malenconia. Llàgrimes d’orgull i de tristesa. Abandonar la teua terra, la teua gent, la teua casa, la teua família, els teus amics, el teu entorn i traslladar-te a Madrid o a Barcelona, a un Centre d’Alt Rendiment, per a reforçar i apuntalar la teua trajectòria esportiva és un moment d’enorme dificultat. Però és un instant que no només comporta valentia. També representa un aval. Una immillorable oportunitat de seguir creixent. Una gran opció per a trobar-te amb els millors entrenadors i amb els companys més qualificats. El Projecte FER engloba molts esportistes que alimenten els seus somnis a molts quilòmetres de distància dels seus éssers més volguts. Als que ja ho estaven o als més consagrats (Eusebio Càceres, Ariadna Edo, Raúl Martínez, Daniel Ros, Pablo Torrijos, Elena Lopez o Alejandra Quereda, Manu Bargues), s’han unit en els últims mesos i setmanes un bon ramell de joves. Els repassem

Javier Lluch Pérez: Amb tan sols 18 anys, l’esportista valencià és un dels triatletes amb més present i futur de tot Espanya. Porta a Madrid 2 anys. Va aconseguir el que, fins la dara, és el seu resultat més impactant durant el passat mes de maig, quan es va proclamar campió d’Europa júnior a Lisboa.

Tomás Ruiz: Ja fa un any que va abandonar la seua Alzira natal per a traslladar-se a les Illes Canàries. L’haltera valencià, de 18 anys, simbolitza el futur de l’halterofília masculina de la Comunitat. Enguany ha tornat a proclamar-se campió d’Espanya júnior.

emigracion-2

Héctor Fontabella: La natació masculina de la Comunitat té en Hèctor un dels seus principals actius de present i de futur. Durant el passat mes de juliol, i amb tan sols 17 anys, es va convertir en campió nacional absolut en els 200m esquena. Les seues grans expectatives li han permès viatjar fins al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat.

Gloria Fernández Caballero: L’esportista més jove de tot el Projecte FER iniciava el passat mes de setembre una nova etapa esportiva i personal. Amb tan sols 15 anys, deixava el seu Favara natal per a desplaçar-se fins a Madrid. Al Centre d’Alt Rendiment Joaquim Blume podrà seguir demostrant les seues prometedores prestacions en el tir olímpic, modalitat de pistola d’aire.