El taekwondo guanya terreny en el FER

Creixement exponencial. Amb els seus 5 components, el taekwondo ja era un esport amb un apreciable pes específic en el Projecte FER 2016. Per a esta nova edició, este art mart marcial ha fet un pas endavant i ha incrementat la seua contribució fins als 10 integrants. Just el doble. D’esta manera, es converteix en la quarta modalitat amb més representants en l’equip FER de 2017. Només el superen l’atletisme, la natació i el judo.

A Daniel Ros, Raúl Martínez, Blanca Palmer, Tamara Miquel i Natalia Núñez els han sorgit cinc acompanyants. Quatre xiques i un xic. El component masculí és José Carlos García Bernal, un alicantí que a principis d’abril va complir els 18 anys d’edat. Durant 2016, el nou membre de l’equip FER va completar la seua etapa com a júnior amb el títol de campió d’Espanya i amb la cinquena plaça al Campionat del Món de la categoria, certamen celebrat a Canadà. També en el passat any va aconseguir sengles medalles de bronze en els Open Internacionals de Sèrbia, Holanda i Croàcia. Enguany, de moment, una lesió a la mà dreta li ha impedit brillar.

 

Les altres quatre novetats que incorpora el taekwondo a FER 2017 són femenines. Tres d’elles procedeixen de la inesgotable factoria del Club Olimpo de Sedaví, la mateixa escola en la qual s’ha forjat i se segueix modelant aquesta sensació anomenada Blanca Palmer. Per a més curiositat, una de les incorporacions és Alba Palmer, germana de Blanca, campiona d’Espanya cadet l’any passat. També del Club Olimp provenen Lorena Cabel i Palmira Tatay.

La primera es va proclamar campiona nacional junior i bronze en el Campionat d’Espanya sub 21 en 2016. A més, aquest any va llançada. Ja acumula tres medalles en altres tants tornejos internacionals: or a l’Open Internacional d’Espanya, plata a l’Open Internacional d’Holanda i bronze a la Copa President d’Europa. I la segona, Palmira Tatay és una jove esportista nascuda a Sedaví l’any 2002 i amb unes condicions físiques envejables. Els que millor la coneixen parlen d’ella autèntiques meravelles. Campiona d’Espanya i sisena a l’Europeu cadet de l’any passat, enguany centra les seues aspiracions en el Nacional i l’Europeu júnior, al juny i octubre, respectivament.

Per acabar, Aida Martínez és, de moment, una de les sensacions de l’FER 2017. L’esportista nascuda a la població valenciana de l’Alcúdia el 1997 es va iniciar en esta modalitat als 9 anys. Abans del present exercici, el seu palmarès ja era més que respectable. Per exemple, el 2015 es va penjar la medalla de bronze a l’Europeu sub 21; o en 2016, va aconseguir sengles bronzes com a resultats més brillants, tant en el Campionat d’Espanya absolut com a l’Open Internacional de Sèrbia. Però la seua explosió ha arribat a l’actual exercici, en el qual està experimentant un gran creixement, plasmat, sobretot, amb el títol de campiona d’Europa sub 21. En taekwondo trepitja fort en el FER.