Tranquilitat abans de la voràgine

Tret d’eixida a un any molt especial. Dos dels principals ambaixadors del Projecte FER preparen en Tenerife els seues respectius assalts a una temporada molt singular. Eusebio Cáceres i Pablo Torrijos afronten un exercici carregat d’il.lusions, de somnis, d’ambicions i de responsabiltats. Ingredients comuns en tots els cursos, però que s’ageganten en els mesos previs a la celebració d’uns Jocs Olímpics. Tots dos atletes es troben en el kilòmetro zero del seu particular viatge cap a Rio 2016. Per davant, mig any per a aconseguir els seus desitjats vols, els que signifiquen l’obtenció de la somniada mínima olímpica. El compte enrrere està en marxa.

Dos son les xifres que resonen sense descans en les ments dels dos esportistes. En el cas d’Eusebio Cáceres, el so incensant el propicia la següent marca: 8,15m. Ésta és la mínima exigida per a participar en el salt de llargada en l’estadi de Rio de Janeiro. Sent un registre exigent, el salt es presenta factible per a l’atleta naixcut en Onil. El passat any, Eusebio ja va superar els 8 metres en dos ocasions. Inclús, a principis de 2015, en la reunió internacional de Karlsruhe, el saltador FER va arribar fins els 8,16m. El millor vol aconseguit mai per l’atleta alacantí se xifra en els 8,37m abastats en el Campionat d’Europa sub 23 disputat a Finlància. Per a Cáceres, la presència en Rio conté un alt component de revenja davant un destí cruel en les grans cites absolutes internacionals durant els últims anys.

Quant a Pablo Torrijos, el registre màgic presenta els següents guarismes: 16,85m. Un repte absolutament abastable per a l’atleta castellonenc, capaç de superar la frontera dels 17m en dos ocasions a principis del passat any. L’esportista FER està absolutament convençut de certificar el seu passaport olímpic. Es més, considera que durant 2016 va a abonar-se als vols superiors als 17m. Per a tal escenari, ha programat una temporada dissenyada quasi al milímetre. Sense les alegries i les imprevisions del passat exercici. Una volta en Rio, Pablo somnia amb superar la quaificació i ser un dels dotze finalistes, fita que no va poder abastar en el Campionat del Món a l’aire lliure de Pekín de 2014.

Una volta finalitze la concentració en terres canàries el proper 25 de gener, Pablo i Eusebio afrontaran el moment la veritat: les competicions. Començaran a gestionar els diversos comodins per a aconseguir, quan abans, els registres que els concedixquan els passaports olímpics. Les seies respectives estrenes ja estan definides. Mentre que Torrijos debutarà este dissabte dia 30 de gener en la Copa del Rei i la Reina de Valencia, Cáceres ho farà durant el primer cap de setmana de febrer, en la reunió internacional de Karlsruhe. I a partir d’eixe momento, un carrusel incesant de cites en l’agenda.