Tres nuevos deportistas se incorporan al FER 2016

Néstor Abad, Héctor Álvarez i Vicente Gil Ros

La configuració definitiva de les delegacions espanyoles que participaran en els Jocs Olímpics i Paralímpics de Rio 2016 ha permès la incorporació de tres nous esportistes al Projecte FER, que, d’esta manera, queda integrat per 118 components. Els tres nous components del FER 2016 són el gimnasta olímpic Néstor Abad, el nadador paralímpic Vicente Gil Ros i el regatista paralímpic Héctor Álvarez. Tal com es recollia a les bases de l’any passat, encara que un aspirant no reunira inicialment els requisits esportius exigits, si presentava la sol·licitud en temps i forma, i es classificava per als Jocs, automàticament accedia al Projecte FER. Són els casos de Néstor, Vicent i Héctor.

El gimnasta Néstor Abad ja va formar part del Projecte FER en les edicions de 2014 i 2015. La seua història és un exemple de superació. Després de patir dos gravíssimes lesions de genoll en els anys 2012 i 2014, el gimnasta d’Alcoi, de 23 anys, ha vist recompensada la seua tenacitat i duresa mental amb l’obtenció del bitllet olímpic. Campió d’Espanya en el concurs global dels sis aparells durant les dos últimes temporades, Néstor és el gimnasta artístic nacional més complet de l’actualitat. El seu objectiu passa per acabar entre els 24 primers en la modalitat all around , la suma global dels sis exercicis, i intentar arribar a alguna final per aparells (la disputen els 8 primers de la fase preliminar).

Per la seua banda, Vicente Gil Ros és un expert nadador paralímpic. De fet, a Rio afrontarà els seus quarts Jocs. Naixcut a Carpesa, València , l’any 1976 , el seu historial és tan extens com brillant. Suma dos medalles de plata individuals en la prova de 50m braça SB3, una a Atenes 2004, l’altra a Pequín 2008. Per la seua banda, el regatista Héctor Álvarez debutarà en uns Jocs. De 27 anys, l’esportista de la població valenciana de Port de Sagunt afrontarà la modalitat de sonar, una embarcació amb tres tripulants. En el Campionat del Món, celebrat a Holanda el passat mes de maig, el vaixell espanyol va finalitzar en la desena plaça de 16 participants.