Trimestre d’infart per a Laura Gómez

Per resultats, el temps ho dirà. Per sacrifici, desig i entrega, el billet olímpic seria més que mereixcut. La judoka Laura Gómez és una de les esportistes FER que exemplifica a la perfecció la duresa i exigencia del camí que conduix cap als Jocs Olímpics de Rio. L’esportista valenciana porta un any 2015 d’autèntic vertigen. El seu calendari apenes ha oferit treva. No obstant, no és comparable al que li depara l’agenda en octubre. Un mes d’autèntic infart en el qual va a enllaçar tres proves sense solución de continuitat. I tot per aconseguir eixe somni revestit d’obsessió i desafiament personal d’estar el proper estiu en Rio 2016.

La particular muntanya russa de Laura Gómez durant octubre s’inicia este dijous, dia 1, amb la disputa del Grand Prix de Uzbekistán. A meitat de mes, arribarà el Grand Slam de Paris; i a finals, el Grand Slam d’Abu Dabi. En joc, uns valuossísims punts per a asegurar-se una plaça en els Jocs de Rio, un objectiu que l’esportista FER té a l’abast, però que, alhora, cotitza a l’alça. És ferotge la igualtat i la competència entre les judokes que viuen en la frontera entre la classificació o l’absència dels Jocs. Per això, qualsevol combat pot resultar determinant. Per a bé o per a mal. A hores d’ara, Laura aniria a Rio. Figuraria entre les 14 escollides en la seua categoria de pes corporal. Però el fil que separa l’estar dins del quedar-se fora es fi. Molt fi.

Però el carrusel no acaba en octubre. Abans de la conclusió de 2015, la judoka FER encara afrontarà altres dos certàmens: en novembre viatjarà a Xina per a disputar el Grand Prix de Quingdao, i en desembre estarà present en el Grand Slam de Paris. Laura ha preparat esta llau de proves en Japó, on ha estat concentrada durant quasi tot el mes de setembre. Està desitjosa per tornar al tatami en una competició oficial. Les prematures derrotes en les dos grans cites de l’any, els Jocs Europeus de Bakú i el Campionat del Món de Kazajistan, van suposar sengles revesos difícils de digerir per a una esportista ambiciosa i exigent com la valenciana. A més, van ser dos oportunitats perdudes d’apuntalar la seua candidatura olímpica.

“Estic ansiosa per tornar a competir, me trobe en un bon moment, tinc bones sensacions i sé que, més prompte que tard, arribarà un bon resultat”, apunta una Laura Gómez que ha ocupat el podi en dos ocasions durant 2015: sengles bronzes en els Grand Prix de Georgia (en març) i Hongria (en juny). Quan comencé l’any 2016, any olímpic, encara quedaran 5 tornejos més fins que arribe el mes d’abril i es coneguen els i les judokes que definitivament es clasifiquen per als Jocs de Rio. L’esportista FER es troba en plena aventura. I està posant tot de la seua banda per a que el final siga feliç. Este mes d’octubre es presenta decisiu.