Una delegació del Projecte FER participa en els primers Jocs Europeus

Els Jocs Olímpics, els Jocs de la Commonwealth, els Jocs del Mediterrani, els Jocs Assiàtics, els Jocs Panamericans… I des d’enguany, els Jocs Europeus. Este divendres 12 de juny de 2015 passarà a la historia per acollir el començament d’esta nova versió d’event multiesportiu. La primera seu d’esta nova manifestació esportiva es Bakú, capital d’Azerbaiyán. En la pràctica, estos Jocs Europeus constituixen una versió reduïda dels Jocs Olímpics. La duració és la mateixa (16 dies), però en Bakú es competirà en 20 modalitats, 8 menys de les que integren el programa de Rio 2016. I el Projecte FER no faltarà a este novedós i inèdit certamen continental.

Un total de 9 integrants del Projecte FER, exponents de 6 disciplines esportives, van a competir en esta primera edició dels Jocs Europeus. Són les judokes Laura Gómez i Mónica Merenciano (esta última en l’especialitat paralímpica), els taekwondistes Raúl Martínez i Daniel Ros, les gimnastes rítmiques Elena López i Alejandra Quereda, el gimnasta artístic Néstor Abad, la triatleta Tamara Gómez i la jugadora de volei platja Paula Soria. Tots ells disposaran de l’oportunitat d’afegir al seu palmarés la participación i, qui sap si alguna cosa més preciada, en una competició de nova creació i que, de mantindre’s i consolidar-se, es convertirá, almenys en el continent europeu, en un assaig general de cara als Jocs Olímpics, que sempre se celebraran a l’any següent.

Per a alguns dels components de la delegació FER en Bakú, estos primers Jocs Europeus representen una excel.lent possibilitat de confirmar les fantàstiques prestacions i resultats que estan abastant des que va començar 2015. Són els casos de les gimnastes rítmiques Elena López i Alejandra Quereda, abonades al podi en les tres Copes del Món que la selecció espanyola ha disputat fins ara (bronzes en Lisboa i Pésaro, plata en Uzbekistán). Quant a l’altra modalitat de la gimnàstica, l’artística, l’alacantí Néstor Abad busca reivindicar-se de nou després de no clasificar-se per a cap final durant el Campionat d’Europa individual celebrat en França en el mes de març.

Oportunitat per a rellançar les temporades

Mentrestant, l’event de Bakú representa per a altres esportistes FER una bona opció de reconduir les seues respectives temporades, o per a redimir-se de les últimes actuacions. En este apartat, es troben les judokes Laura Gómez i Mónica Merenciano (esta última paralímpica). Les dos necessiten una injecció de moral i autoestima després de no haver abastat els resultats esperats en les últimes competicions. Sense anar més lluny Laura no abasta un podi des de març (bronze en la Copa del Món de Georgia), mentre que Mónica no va passar de la setena plaça en el Campionat del Món celebrat en Seúl fa poques setmanes. Altra de les arts marcials, el taekwondo, té cabuda en estos Jocs Europeus. Raúl Martínez i Daniel Ros s’han fixat com a objectiu pujar al podi. El segon va estar a punt d’aconseguir-ho en el Mundial de Rússia apenes fa un mes.

La representació FER es completa amb dos esportistes alacantines: Paula Soria, en volei platja, i Tamara Gómez, en tritaló. Paula ve de caure en la fase prèvia dels Grand Slam de Moscou i Croàcia. Per la seua banda, Tamara Gómez continua buscant la seua millor versió, aquélla que la va portar a principi d’any a guanyar el Campionat Iberomericà en La Habana i una Copa del Món en Austràlia. En Bakú, aspira a fer el seu particular viatge al passat més recent.