Una unió perfecta

Font inesgotable d’alegries, l’esport paralímpic va refrendar durant este any 2015 que ja conclou la seua condició de territorio fèrtil i pròdig en èxits. Ja siga en natació, en atletisme o en ciclismo, el Projecte FER ha tornat a situar-se en el cim gràcies a les excel.lents prestacions dels seus esportistes adaptats. I a les figures ja totalment contrastades, van afegir-se valores que han irromput amb molta força. Convivència entre exponents d’enlluernadors historials amb principiants que apunten molt alt. La combinació ideal.

Un dels principals esdeveniments de l’esport paralímpic en 2015 va ser el Campionat del Món d’atletisme celebrat durant el mes d’octubre en Doha. La competició va resultar molt exitosa per a la delegació FER, que va aconseguir un botí de 4 medalles. Mentre David Casinos ampliava la seua llegenda i abastava l’or en la prova de llançament de disc F11 (el seu huité títol mundial entre pes i disc), Kim López es consolidava en l’elit amb un magistral doblet: bronze en pes i plata en disc, dos fites corresponents a la categoria F12. Tota una injecció de confiança de cara al seu gran somni de triomfar en Rio 2016. A més, Iván José Cano abastava el subcampionat en la llargada F13. I per darrere, un ramillet d’atletes demanen pas i reivindiquen protagonisme: Héctor Cabrera, Antonio Andújar o Pablo Cantero.

Però no només l’atletisme va incrementar el prestigi y la celebritat del Projecte FER en la disciplina paralímpica. També van arribar èxits sonors des d’altres modalitats. Per exemple, la natació, esport en el qual Ricardo Ten continua sent la fiabilitat personificada. L’incombustible nadador valencià, tot un exemple de longevitat, es penjava la medalla de bronze en els 100m braça SB4 durant el Campionat del Món celebrat en Glasgow, on David Levecq va ser quart en els 100m mariposa S10. Altra garantía d’èxit és Maurice Eckhard. Després del parèntesi de l’any passat, l’esportista FER tornava al podi d’un Mundial de ciclisme amb la plata en la prova de ruta del certamen disputat en Suïssa. Maurice ja suma nou medalles en Campionats del Món.

A més, el futur està garantit. Tres jovens nadadors paralímpics del Projecte FER van irrompre amb molta força. Sobretot, Ariadna Edo. Amb tan sols 17 anys, la nadadora castellonenca va protagonitzar un èxit majúscul amb l’obtenció de la medalla de bronze en els 400m lliures S13 en el Mundial de Glasgow. No vullgueren ser menys Ana Maria Martínez Rolania i Sergio Martos., tots dos de 16 anys, i que van inaugurar els seus respectius historials internacionals amb diferents podis en els Jocs Europeus Paralímpics per a la Joventut desenrotllats en Croàcia. A més, Rafa Andarias va contribuir a que la modalitat 2.4mR espanyola estiga present en la competició de vela de Rio 2016, i Jaime Almenar continua despuntant en l’esquí. El FER i l’esport paralímpic conformen un binomi perfecte.