València, kilòmetro zero de l’aventura olímpica

L’aventura olímpica es prepara en València. Després de la grandíssima alegria rebuda a meitat de desembre, amb la confirmació de la plaça en els Jocs Olímpics de Rio 2016 gràcies a la renúncia de Sudàfrica, la selecció espanyola femenina de hoquei disenya la seua participación en el torneig olímpic de Rio de Janeiro en les instal.lacions del Poliesportiu Virgen Carmen-Beteró de València. Un enclavament que no deixa de ser màgic i talismà. En este emplaçament va disputar el Preolímpic durant el passat mes de juny i va abastar una sisena posición que, amb el pas del temps, s’ha revelat decisiva.

Fins en tres ocasions es concentrarà la selección nacional en el poliesportiu valencià. El primer periode transcurrirà del 13 al 19 de gener. El combinat espanyol tornarà del 25 de gener al 1 de febrero, i del 6 al 12 de febrero. Un total de 27 jugadores integren l’equip conformat pel seleccionador Adrian Lock. I entre les escollides, l’esportista FER Lola Riera. Valenciana i, per tant, anfitriona de luxe. Encara eufórica per saber que les “redsticks” són olímpiques, Lola gaudix ara del privilegi de preparar en la seua terra l’assalt a Rio 2016. “Ara per ara, no puc demanar més. Tenim el passaport olímpic, soc una de les seleccionades, anem a estar concentrades en la meua ciutat…”, comenta Lola.

Durant la primera concentració en el Poliesportiu Virgen Carmen-Beteró, la selecció espanyola disputarà un total de quatre partits amistosos. Tots ells contra Irlanda els dies 15,16, 18 y 19. “Uns assajos molt interessants que poden donar una mesura prou fiable del nostre nivell real”, apunta una Lola Riera esperançada en formar part de la llista definitiva després de una component pràcticament indiscutible en les últimes convocatòries.

La presència en Rio 2016 representarà la sisena compareixença de la selecció espanyola femenina en uns Jocs Olímpics. L’estrena no va poder ser más apoteòsica: l’or en Barcelona 92. Lola Riera apenes tenia un any d’edat. Quan coincidixc amb alguna de les històriques campiones del 92 i me mostren la seua medalla, impressiona només el fet de tindre el guardó an la mà”, apunta l’esportista FER. Tot un somni que durant les pròximes setmanes va a forjar-se a València i que començarà a posar-se a prova a partir del 6 d’agost. De momento, la selecció espanyola ja coneix els seus rivals en la fase de grups: Holanda, Nova Zelanda, Xina, Alemanya i Corea del Sud. Veritables potèncias mundials. Com Espanya, que acudirà a Rio sense complexes. A gaudir i a buscar la eternitat.