Valors segurs (Crònica del cap de setmana)

No cal anar molt lluny per a trobar grans resultats durant este cap de setmana. Si ens atenim al nombre de medalles, la Comunitat Valenciana ha sigut el graner on els nostres esportistes han collit el major nombre d’èxits. No obstant açò, llocs tan distants, en el territori nacional, com Pontevedra o, internacional, com Sud-àfrica o Xile, han sigut fructífers per al Projecte FER, els integrants del qual han demostrat ser, una vegada més, valors molt segurs.

Fins a vuit podis han aconseguit els esportistes FER en el Campionat d’Espanya per clubs de taekwondo. Dos ors, quatre plates i dos bronzes és el botí que s’han portat els nostres del pavelló Ciutat de Castelló, seu del torneig en esta edició.

Alba Palmer (menys de 46 kg), en categoria júnior, i Raúl Martínez (-80 kg), en categoria absoluta, van aconseguir les dues preseas més volgudes. A un sol graó del primer lloc es van quedar els sèniors Aida Martínez (-73 kg), Daniel Ros (+80 kg), Lorena Cabel (-49 kg), i la junior Palmira Tatay (-68 kg). Per la seua banda, Blanca Palmer (-49 kg) i José Carlos Bernal (-58 kg), tots dos en categoria absoluta, sengles medalles de bronze. Mentrestant, Tamara Miquel (-57 kg) va caure en les primeres eliminatòries.

Un altre colp d’autoritat ho propinava Alberto Varela en la Súper Copa d’Espanya absoluta de judo de Pontevedra. El jove alzireny, encara en edat junior, obtenia el seu millor resultat de l’any en aconseguir el bronze en menys de 73 kg.

Seguint en les nostres fronteres, el nom propi del cap de setmana és el d’Isabel Ferreres. La ciclista castellonenca s’imposava, a València, en les tres proves parcials que disputava (tempo, eliminació i puntuació) en la primera de les tres jornades de la Copa d’Espanya de ciclisme en pista, esdeveniment que reunia a 10 participants. De moment, es posa líder de la general.

També en ciclisme en pista, Alejandro Martínez Doll ha repetit la sisena plaça, de vuit combinats, que obtinguera fa una setmana a Canadà amb la selecció espanyola en la prova de velocitat per equips. Esta vegada, a Xile, el corredor alacantí i els seus dos companys han aconseguit el millor temps des que competeixen junts. Un registre que certifica l’evolució del jove i prometedor conjunt espanyol.

Mentrestant, en les World Series de rugbi 7, Espanya continua tractant de tu a tu a les millors seleccions del planeta. En la segona jornada, el seven nacional ha aconseguit una meritòria desena plaça. Després de perdre en la fase de grups davant les potentíssimes Nova Zelanda, Austràlia i Estats Units, l’equip espanyol es va refer en la lluita de la novena a la setzena plaça gràcies, entre uns altres, a la gran aportació de Marcos Poggi i Javier Carrión. Així van vèncer a Escòcia i Samoa encara que, finalment, tornarien a caure enfront d’Austràlia.

I, per a acabar, la gran cita del dia: Espanya-Noruega en la Copa del Món d’handbol femení. O el que és el mateix, Silvia Navarro, Lara González i companyia es mesuren a la defensora del títol en els vuitens de final. Primer encreuament, per tant, per a les jugadores de Carlos Viver que tractaran de donar la sorpresa després d’una fase de grups en la qual van vèncer a Angola, Paraguai i Eslovènia; van empatar davant França i van sucumbir davant Romania. El partit és a les 20:30 hores. Sort Guerreres!