Estiu de vertigen per a Julia Miñana, Silvia Sebastiá i Quique Luján

L’estiu s’apropa. Amb la seua arribada, la vela torna a escena. La flota FER ja està preparada per a llançar-se al mar i buscar nous èxits. En les properes setmanes, l’agenda proposa tota mena de proves. Especialment intensa i interessant es presenta l’activitat nàutica per a tres joves regatistes FER. Julia Miñana, Silvia Sebastià i Quique Luján deixaran anar amarres en breu amb un gran objectiu: tornar a brillar.

La dupla del CN ​​Xàbia, Miñana i Sebastià, va començar este curs amb un podi daurat en el Campionat d’Espanya sub-19 en la classe 420, modalitat no olímpica, l’avantsala de la disciplina 470. Va passar el passat mes de març a Gran Canària. Una gesta que, per a estes dos joves regatistes, va suposar una redenció, un alliberament. La temporada passada, a l’Europeu absolut que es va disputar a Grècia, una avaria en la seua embarcació va truncar el magnífic campionat que estaven realitzant. Amb la ferida parcialment estroncada en el Nacional, les esportistes FER es preparen per a un estiu trepidant. Les dos destil.len il·lusió, ambició i talent. Aspiren a continuar amb les bones prestacions que han ofert fins a la data i a certificar que, malgrat la seva joventut, tenen molt a aportar a la vela.

La primera parada en la seua atrafegada agenda estiuenca serà a Portugal. Fins allà es desplaçaran a principis de juliol per a disputar el Campionat d’Europa sub-19 de la classe 420. Dies després, tot seguit, quasi sense sortir de l’aigua, s’embarcaran de nou per a competir al Mundial juvenil o sub-19 dels Estats Units. Però l’odissea no s’acaba aquí. A principis d’agost, encara a l’altra banda de l’Atlàntic, disputaran el Campionat del Món absolut. Tres cites de vertigen. Tres oportunitats per confirmar les seues excel·lents condicions i les seues enormes expectatives.

Per la seua banda, el més gran dels germans Luján, Enrique, afronta en breu, del 9 al 14 de juliol, una de les cites més importants de la temporada: l’Europeu sub-23 de la classe 49er, esdeveniment previst en aigües de Polònia. El regatista gandià es presenta a este certamen després d’un període de transició. Fins al passat mes de gener, compartia embarcació amb el seu germà, Pablo, a la classe 420. Després d’adjudicar-se multitud de títols (l’últim, al gener, va ser el Campionat del Món absolut), Enrique va decidir iniciar una nova etapa en la classe 49er , disciplina olímpica i en la qual també es competeix per parelles. Tot un desafiament per a este jove que no vol posar-se límits. L’esportista FER comparteix esta nova aventura amb el regatista d’Oriola, Antonio Torrado. Fa 3 mesos, van debutar en aquesta classe i van pagar la seva inexperiència en el prestigiós i exigent Torneig Princesa Sofia de Mallorca. Ara arriba el moment de la veritat. Abans de l’Europeu sub-23 a Polònia, afrontaran la setmana que ve una Regata Internacional a Kiel Alemanya. Dies després, el certamen continental. I a finals d’agost, el Campionat del Món sub-23 a França. Quique té la paraula.