Torna l’atletisme

Torna l’atletisme. La modalitat que més esportistes aporta al Projecte FER 2015 (un total de 22) reprén la seua activitat. Ho fa, a més, amb les seues competicions reines, les que es desenrottlen a l’aire lliure. Durant els propers 4 mesos, se succeiran tot tipus de proves i campionats. Des de les categories absolutes, fins la resta de divisions inferiors. Nacionals, europees i mundials. El llistó de l’hivern està alt. Encara es manté el ressò de les proeses baix sostre. Impossible oblidar els 8,16m establits per Eusebio Cáceres en la llargada de la reunió de Karlsruhe i, sobretot, els dos salts superiors als 17m signats pel triplista Pablo Torrijos, entre ellos los 17’04m que le convirtieron en subcampeón europeo en pista cubierta en Praga. No obstant això, Pablo i Eusebio, Eusebio i Pablo son només la punta de l’iceberg. El contingent atlètic del FER és ample i potent. Les emocions estan assegurades.

L’atletisme reapareix este cap de setmana amb la lliga de clubs. Esta competició reunix els 16 millors conjunts d’Espanya. Contempla la disputa de dos jornades classificatòries, previstes per als dissabtes 9 i 23 de maig. A la conclusió d’esta fase preliminar, els 8 millors equips per cada categoria, tant masculina com femenina, disputen la gran final, fixada enguany per a dissabte 13 de juny. Per a esta primera entrega, la d’este cap de setmana, són 11 els atletes que van a participar en l’inici de la lliga.  8 pertanyen al Platges de Castelló (Pablo Torrijos, Concha Montaner, Fernando Ramos, Nuria García Arcos, Alejandro Kedar, Paula Ferrándiz, Daniel Mazón i ocasionalmemt Judit Prats, cedida pel Club El Garbí), 2 són del Valencia Terra i Mar (Maria del Mar Jover i Fatima Diame) i completa la nòmina Marcos Ruiz, del Fent Camí Mislata.

Pero l’agenda és densa i ampla. A finals de juny, se celebrarà el Campionat d’Espanya juvenil (en Ciudad Real), el Nacional junior (en Valladolid) així com el sub 23 (en Tarragona). Ja en juliol estan previstos els certàmens internacionals en estes divisions inferiors. Del 9 al 12, l’Europeu sub 23 en Estònia; y del 15 al 19, el Campionat del Món juvenil en Cali, Colombia, i el d’Europa junior en Suècia. Esta última categoria és la que més atletes FER acull, amb un total de 11.

I caldrà esperar fins agost per a les grans cites absolutes. Durant el primer cap de setmana d’agost, dies 1 I 2, es disputarà el Nacional absolut. A més, en la ciutat de Castelló, en la Comunitat Valenciana. El momento culminant arribarà entre el 22 i el 30 d’agost, 9 apassionants jornades en les quals es disputarà el Campionat del Món a Pekín. Cáceres intentarà trencar el malefici en les grans cites, mentre que Torrijos buscarà la seua absoluta confirmació en l’elit mundial del triple salt. Per a este momento, encara falta. Pero almenys reapareixen les carreres, els bots i els llançaments. Que torne l’espectacle.