Torna el “lleó” César Sempere

Comença el compte enrrere. A quatre mesos exactes de dirimir en Mónaco la classificació per als Jocs Olímpics de Rio, la selecció espanyola de rugbi 7 s’endinsa en una etapa sense apenes treva. De màxima exigencia. Els tornejos de preparació van a succeir-se quasi sense solución de continuitat. I tot encaminat a la consecució d’un objectiu que, sent extremadament complicat, no es utòpic: la presència per als Jocs Olímpics de Rio. El creixement experimentat i la competitivitat adquirida en els últims mesos, reflectits principalment amb el subcampionat europeu en 2015, reforcen les opcions olímpiques del combinat que, entre altres, lidera l’esportista FER César Sempere.

De moment, l’aventura dels “lleons” s’inicia en breu amb la disputa de dos Tornejos Internacionals de preparació en les illes Fiji durant els dos propers caps de setmana de febrer. Seran els primers assajos abans d’intentar durant el mes d’abril en Hong Kong la tornada a les World Seven Series, l’elit del rugbi 7 mundial, una categoria que la selecció espanyola va abandonar en 2014. Després de no poder certificar l’ascens en l’edició del passat any, el combinat nacional el buscarà de nou en poques setmanes.

En Hong Kong, la selecció que lidera l’esportista FER César Sempere s’enfrontarà a altres onze combinats per tal d’aconseguir ser campió i signar el reingrés en l’elit del rugbi 7 mundial. Només el primer classificat abastarà este preuat i cotitzat premi. Els equips de Zimbabue, botxí d’Espanya en 2015, Japó i Hong Kong es perfilen com els principals rivals dels “lleons”

Però sense dubte, el moment culminant de l’any per a la selecció nacional masculina de rugbi 7 arribarà durant el mes de juny en Mónaco. Setze combinats, entre ells l’espanyol, buscaran el tressor més desitjat: proclamar-se campió del Preolímpic i adjudicar-se l’única plaça que concedix la classificació automàtica per als Jocs de Rio 2016. D’entre els setze equips participants, Espanya és un dels principals favorits. Samoa, Canadà i Rússia es presenten com els seus principales rivales. L’empresa és complicada. El repte, majúscul. Però la recompensa és impagable. I César Sempere i els seus companys estan disposats a fer història. El compte enrrere ja està en marxa.