Agenda FER cap de setmana (24-26 de març)

Un total de sis disciplines integren l’agenda del Projecte FER en l’últim cap de setmana de març. I, de nou, el taekwondo torna a ser la modalitat que mobilitza més esportistes. En total, 4. Raúl Martínez, Daniel Ros, Blanca Palmer i Natalia Núñez participen a l’Open Internacional d’Espanya, competició que es va a desenrotllar a Alacant. Tots ells van participar fa tan sols dos setmanes en un altre Open Internacional de característiques similars, el d’Holanda. Amb diferent sort. Daniel Ros buscarà, almenys, repetir el bronze aconseguit a Eindhoven. Mentre, Blanca Palmer i Natalia Núñez, eliminades en els Països Baixos en els primers aparellaments, viatgen a Alacant amb ganes de revenja. Per la seua banda, Raúl Martínez, qui es va vore obligat a retirar-se en el certamen dels Països Baixos per molèsties al dit gros del peu dret, sembla recuperat i competirà a Alacant.

Mentrestant, amb l’arribada de la primavera, s’acaba la hibernació de certs esports. El bon temps atrau noves modalitats als calendaris. És el cas del triatló. Per això, Javier Lluch Pérez (segon i últim any com junior, i brillant campió d’Europa d’esta categoria en 2016) i Roberto Sánchez Mantecón (segon i penúltim any com a sub 23) destapen les seues respectives temporades amb la presència este diumenge en una Copa d’Europa de categoria absoluta que se celebra a Las Palmas de Gran Canària, prova de distància olímpica (1.500 metres de natació, 40 km de bicicleta i 10 km de carrera a peu).

Per la seua banda, dos joves esportistes del Projecte FER competixen en territori forani. Per a Polina Berezina, arranca una nova temporada. La gimnasta rítmica d’origen rus, però establerta des de ben xicoteta a la localitat alacantina de Guardamar del Segura, inaugura l’any 2017 amb la presència en el prestigiós Gran Prix de Thiais. Polina participarà en la competició individual i afrontarà els quatre exercicis: cèrcol, pilota, maces i cinta. El seu objectiu, molt difícil d’aconseguir, passa per disputar la final d’algun aparell, fita que necessita una de les 8 millors puntuacions en la jornada classificatòria. A més, Manu Bargues viatja fins a Hongria, escenari d’un Gran Prix individual absolut, competició similar a una Copa del Món, però amb una major puntuació i valor. Com en les Copes del Món, el tirador valencià tractarà de superar la primera jornada (este divendres) i arribar a les rondes finals de dissabte.

El mosaic del cap de setmana es completa amb altres tres esdeveniments. Els tres, de ciclisme. D’una, Alejandro Gómiz afronta la quarta prova de les 9 que integren la Copa d’Espanya de ciclisme en ruta, jornada amb sortida i meta a la Castelló de la Ribera, localitat situada a la província de València. A més, la ciutat d’Alcoi acull l’inici de la Copa d’Espanya de ciclisme BMX. Juan Vicente Giner Arques, ja en categoria absoluta, és un dels principals aspirants al triomf final d’una competició integrada per cinc proves puntuables. Finalment, en ciclisme paralímpic, també arranca la Copa d’Espanya, campionat que consta de quatre jornades. La primera es disputa este diumenge a Tomelloso, Ciudad Real, i acull l’estrena de Ricardo Ten en les competicions ciclistes. L’interès no resideix tant en els resultats (la participació és més bé escassa), sinó en conèixer les sensacions de Ricardo, que s’ha proposat explorar molt seriosament l’esport de les dos rodes com la nova via per estar als Jocs de Tòquio 2020 . En esta mateixa prova també participa Maurice Eckhard.