El ciclista Sebastián Mora regresa al Proyecto FER

Sebastián Mora torna al Projecte FER. La decisió del Comitè Olímpic Internacional, fa pocs dies, d’incorporar nous esports i modalitats al programa dels Jocs de Tòquio 2020 permet al ciclista castellonenc reincorporar-se a l’equip FER, del qual ja va formar part en les edicions de 2014 i 2015. L’esportista naixcut a Vila-real, de 29 anys d’edat, va protagonitzar la seu particular eclosió entre el tram final de 2015 i el principi de 2016. Quatre mesos de somni en què va acumular dos medalles d’extraordinari prestigi: l’or al Campionat d’Europa i el bronze en el Campionat del Món. En tots dos casos, en l’especialitat de madison, la modalitat de ciclisme en pista en què es competeix per parelles (Mora manera tàndem amb el balear Albert Torres) i que, des de fa aproximadament un mes, s’ha sumat a l’agenda dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020.

En presentar la sol·licitud per a formar part del FER 2017 en temps i forma, Sebastián Mora ha pogut reintegrar-se en el programa de beques esportives impulsat per la Fundació Trinidad Alfonso. En principi, la seua candidatura va ser desestimada perquè el madison no era una disciplina olímpica. Però, gràcies a la recent inclusió de la mateixa en l’agenda de competicions de Tòquio 2020, l’esportista castellonenc, tota una referència del ciclisme en pista espanyol, ha pogut fer valer el seu bronze en l’esmentada especialitat durant el Campionat del Món celebrat el 2016 a Londres.

“Estic molt satisfet de tornar al Projecte FER. Ja vaig ser partícip i beneficiari d’aquesta iniciativa tan fantàstica i que tant ajuda als esportistes de la Comunitat. Tornar ara és una enorme satisfacció. A més, l’alegria és doble, perquè la disciplina que em permet retrobar-me amb el FER és olímpica i això m’obre les portes de tornar a ser olímpic de nou a Tòquio després de ser-ho a Londres 2012, on vaig acabar sisè en persecució per equips “, explica Sebastián Mora. En 2017, el ciclista de Vila-real ja ha disputat el Campionat del Món. Sobre el velòdrom de Hong Kong, va obtenir la setena plaça en madison formant parella, de nou, amb el balear Albert Torres. A la segona meitat de l’any, encara ha d’afrontar una altra gran cita: el Campionat d’Europa, previst a Berlín durant el mes d’octubre.