Sense límits ni fronteres per al Projecte FER

Per al Projecte FER no existixen limits. Ni esportius ni geogràfics. El recent cap de setmana així ho ha acreditat. Per parts. Durant els seus tres anys de vigencia, l’equip FER ha oferit un torrent d’alegries. Moltes d’elles han procedit des de l’atletisme paralímpic, una modalitat que, en els últims dies, ha ratificat la seua productivitat i riqueza. Fins a 4 podis han abastat els representants FER en el Campionat del Món celebrat en Doha. Una recompensa espectacular i molt significativa de l’altíssim nivel dels atletes paralímpics valencians.

El remat d’or l’aportava este passat dissabte Kim López, qui obtenia la medalla de plata en la final directa del llançament de disc F12, prova en la qual Héctor Cabrera era huité. Amb este subcampionat, Kim completa un Mundial de somni. En termes individuals i col.lectius. A nivel personal, l’esportista valencià torna a casa amb un doblet (plata en disc, bronze en pes); a més, despres de les medalles de David Casinos, Iván Cano i el propi López en les jornades anteriors, el Projecte FER rubrica un certamen memorable. El millor missatge per a la gran cita de Rio 2016.

Les conquestes dels atletes paralímpics en el Campionat del Món celebrat a Doha no han sigut les úniques grans fites internacionals aconseguits pels esportistes FER. Ha hagut més. Molt i molt bo. En rugby 15, l’esportista de Cullera Joan Calatayud es proclamava campió d’Europa amb la selecció espanyola sub 19. Després de la plata, també continental, amb el combinat sub 18 el passat any, Joan continua creixent com a integrant d’una generació que apunta molt alt i que dibuixa un futur molt prometedor. L’or europeu, a més, porta acompanyat el passaport per a disputar en 2016 el Campionat del Món sub 20 en Zimbaue.

Altre bon resultat, i també fora d’Espanya, el firmava Iván Pastor, qui ha corroborat el seu excel.lent moment de forma. Després de la seua meritòria setena plaça en el Mundial de RS:X de fa pocs dies, el regatista de Santa Pola s’adjudicava la final del Circuit Mundial celebrada en Abu Dabi, prova d’altíssim nivell esportiu que reunia els 20 millors del ranking internacional. Iván continua en direcció cap als Jocs de Rio 2016. Per contra, les notícies procedents des del velòdrom no són tan gratificants. Més be, bipolars. Dos setmanes després de la seua apoteósica actuació en el Campionat d’Europa (on va obtindre dos ors), Sebastián Mora ha competit en la Copa del Món de Cali.

En la modalitat clau per a que el ciclismo nacional en pista estiga en els Jocs de Rio, la persecució per equios, el cuartet espanyol, amb Mora com un dels seus integrants, va ocupar una discreta setzena posició de 18 combinats participants. L’objectiu olímpic ja està pràcticament difuminat. Per contra, en l’especialitat de madison, el castellonenc era segon i abastava la medalla de plata. Sensacions contradictòries.

Per la resta, Laura Gómez guanyava el primer combat, però perdia el segon (ronda de huitens de final) en el Grand Slam d’Abu Dabi. A pesar de no arribar a les rondes finals, la judoca valenciana sumava uns punts molt interessants per a seguir somniant amb la consecució d’una plaça olímpica. Laura seguirà en novembre amb el seu particular frenesí i afrontarà dos Grand Prix: un en Corea, altre en Xina. Mentrestant, l’esgrimista Guillermo Sánchez Rodríguez queia en la segona eliminatòria (quan quedaven 128 competidors) en la Copa d’Europa sub 23 celebrada en Colmar, França. Per últim, un apunt domèstic. Marina Ñiguez guanyava la categoria juvenil del torneig zonal disputat en Elda i es classificava per a la final estatal, competició que reunirá les 40 millors jugadores juvenils de tennis de taula de tota Espanya i que se celebrarà en febrero de 2016.