Agenda dels esportistes FER (11-13 de desembre)

Poques, pero bones. Ja siga en ple desenrotllament, ja siga en els últims preparatius de les mateixes, l’atenció del Projecte FER durant este cap de setmana està focalitzada en una sèrie de competicions de primer nivell internacional i que, a més, extenen el seu potent abast fins els Jocs Olímpics de Rio 2016. Per a començar, en la nit d’este divendres, 11 de setembre, la selecció espanyola d’handbol femení s’enfronta a Noruega en l’últim enfrontament de la fase de grups del Campionat del Món que se celebra a Dinamarca.

Un any més, un gran campionat més, les cèlebres “guerreres” estan fent honor al seu apel.latiu. Ja estan classificades per al moment culminant de la competició: els creuaments a cara o creu, que arranquen amb els huitens de final. Del resultat del partit davant Noruega, depén la posició definitiva en el grup D, el dia del primer partit a mort sobtada (diumenge o dilluns) i el rival en eixa primera eliminatoria. Les esportistes FER Silvia Navarro i Lara González es troben molt animades, destaquen el fenomenal ambient al si del combinat nacional, encara que son conscients que l’autèntic Campionat del Món s’inicia bé diumenge, bé dilluns, amb el començament de les eliminatòries finals.

Mentre Silvia i Lara lluiten per arribar el més lluny possible en el Campionat del Món d’handbol i, per extensió, assegurar-se per la via més rápida i prestigiosa possible la seua classificació per als Jocs Olímpics de Rio, Iván Pastor ultimarà este cap de setmana la preparació de la participació en la Copa de Brasil. El regatista alacantí afronta l’última prova dins del procés de selecció establit per la Federació Espanyola per a escollir l’esportista que defensarà la vela nacional en la classe RS:X durant els Jocs de Rio. Encara que cal esperar a la conclusió del certamen brasiler, previst en el mateix camp de regates que acollirà la competició olímpica, Iván Pastor és el virtual guanyador del desitjat passaport. Després de protagonitzar un gran Campionat del Món en Omán, on va ser seté, el seu avantatge respecte de la resta d’aspirants espanyols és definitiu.

A més, des del passat dimecres, Rafa Andarias està disputant en Melbourne una prova del Circuit Mundial de vela paralímpica, una mena de prolongació del Campionat del Món finalitzat fa poques dates, i on l’esportista de Xàbia va ser dinové, pero va contribuir a que la vela espanyola tinga un representant en la classe 2.4mR durant els Jocs Paralímpics de Rio 206. De moment, a falta de l’última jornada, Andarias es onzé de 20 competidors. Per últim, en esgrima, Diana Victoria Mondéjar participa este dissabte en el ranking nacional absolut previst en Terrassa. En l’últim torneig d’estes característiques, disputat en Barcelona en octubre, la tiradora valenciana va obtindre una brillant segona posició.