Agenda dels esportistes FER (13-15 de novembre)

Cap de setmana del Marató Trinidad Alfonso en la ciutat de València. Molts esportistes FER seran partíceps de la gran festa de l’atletisme popular. Alguns, per la seua presència en la carrera paral.lela del 10K; altres, simplement animant la marea de corredors que este diumenge inundaran d’il.lusions, somnis, promeses i esforços els carrers de la capital de la Comunitat. Però, a banda del Marató de València, que ho capitalitza tot, o quasi tot, no falten a la cita de cada cap de setmana les competicions amb representació del Projecte FER.

Per ordre purament cronològic, l’agenda s’obri este divendres amb l’esgrima. Els tiradors Guillermo Sánchez Rodríguez i Manu Bargues prendran part en la Copa del Món de categoria absoluta en Tallin, Estònia. Els dos esportistes valencians intentaran millorar els resultats aconseguits en les últimes compareixences internacionals, en les quals superaven les fases de qualificació, però queien eliminats en les primeres eliminaòries del quadre final.

També este divendres, 13 de novembre, acollirà l’inici del II Torneig Internacional de Rugbi 7, certamen que, a més, es disputa en la Comunitat Valenciana, concretament en la ciutat d’Elx. Es a dir, el FER César Sempere, natural de la Vila-joiosa, jugará a casa. A 8 mesos per a que la selecció espanyola dilucide en el Preolímpic de juny el seu passe als Jocs de Rio 2016, el combinat nacional, actual subcampió continental, continua amb la disputa d’una sèrie de tornejos preparatoris. Els seus rivals en Elx seran França, campiona d’Europa fa pocs mesos, Irlanda, que també buscarà el passaport olímpic en juny, i Portugal.

La previsió del cap de setmana inclou altres epicentres d’interés. Dos d’ells corresponen a les artes marcials. Fins a París es desplacen tres taekwondistes del Proyecte FER per a competir en l’IOpen de la capital francesa: Raúl Martínez, Daniel Ros participaran en categoria absoluta, i Blanca Palmer, que fa un mes va fregar el podi en el Campionat d’Europa, ho fará en categoria junior. Respecte del judo, les joves Marta Ortiz i Rosa Ferrer afrontaran la Súper Copa junior en Amurrio. Fa apenes un mes, les dos esportistes FER quedaven segones de les seues respectives categories de pes corporal en una competició d’idèntiques característiques celebrada a Alacant. Per últim, dos mesos després de la seua última compareixença, el ciclista paralímpic Maurice Eckhard s’endinsa ja en una nova temporada i disputarà una Copa d’Europa de ciclisme en pista en Manchester. Maurice participarà en les modalitats de 1 km i persecució individual.