Agenda dels esportistes FER (17-19 de juliol)

De nou, molt viatger i molt internacional. El Projecte FER afronta altre cap de setmana en el qual tornen a predominar els viatges a l’estranger. Fins en 7 enclavaments foranis distints, hi haurà presència d’esportistes FER per a disputar diferents competicions. Moltes d’elles signifiquen el moment culminant de l’any per als seus participants. Un bon exemple és el Campionat del Món de natació paralímpica que se celebra en Glasgow durant tota la setmana. De moment, alguns dels 4 nadadors FER presents en Escòcia ja han competit en diverses proves. I la gran alegría l’ha aportada Ariadna Edo. La jove nadadora castellonenca, apenes 17 anys, aconseguia este dijous la medalla de bronce en els 400 lliures S13. A més, dimarts passat, David Levecq era cinqué en els 50 lliures S10 i buscarà hui la medalla en la seua prova favorita, els 100 papallona. Per la seua banda, Ricardo Ten, amb molèsties físiques en la cuixa dreta, s’ha reservat exclusivament per als 100 braça SB4 de dissabte, i Jose Antonio Marí no ha competit en cap de les tres distàncies previstes a causa d’un accident domèstic patit la setmana anterior en una de les seues mans.

Mentrestant, un total de 7 atletes FER (2 d’edat juvenil i 5 de categoria junior) prenen part en els seues respectius Campionats internacionals d’este any 2015. Els juvenils Luis Salort i Izan Ahicart es troben en Cali, Colombia, per a disputar el Mundial. El primer accedía ahir a les semifinals 110 metres tanques; el segon ha finalitzat el decatlón en la quinzena posición de 25 participants. Pel que fa a l’Europeu junior de Suecia, Adrià Sobrino no passava ahir a la final d’alçada, objectiu que si aconseguia Paula Ferrándiz en llançament de disc. Durant el cap de setmana, encara competiran Dani Mazón en els 200 metres, Alejandro Kedar en el triple salt i Fátima Diame, la principal opció de medalla, en la llargada.

Laura y Rafa

Altres destins dels esportistes FER durant este aventurer cap de setmana són Rússia, Grècia i Alemanya. Fins Rússia viatja Laura Gómez. Li espera el Grand Slam de Tyumen. És la primera competició que afronta després de caure en els huitens de final dels Jocs Europeus de Bakú, i será pràcticament l’última abans de disputar el Campionat del Món, previst en Uzbekistán a finals d’agost. En Grècia, concretament en Atenes, es troba Isabel Ferreres disputant el Campionat d’Europa junior i sub 23 de ciclisme en pista. L’esportista castellonenca afronta diferente proves toda la semana. De moment, ja ha sigut sisena eb la velocitat per equips sub 23, i desena en la prova de 500m junior. I en Hamburg se celebra este cap de setmana una nova Serie Mundial de Triatló amb la presència de Tamara Gómez.

Doble cita paralímpica en territorio español

L’agenda d’este tercer cap de setmana de juliol es completa amb tres cites d’esport paralímpic. Dos son territorio nacional. D’una banda, Rafa Andarias competix en la segona de les quatre proves que conformen el circuit Iberdrola de vela paralímpica, prova que es desenrotllarà en aigües de Cambrils, Tarragona. En la primera de les quatre jornades d’esta competició, disputada en Valencia durant el passat mes de març, el regatista alacantí va finalitzar en la tercera posición. Per la seua banda, a apenes dos setmanes de la celebració del Campionat del Món de ciclisme paralímpic en Suïssa, Maurice Eckhard disputa la Bizkaiko Vila, prova puntuable per a la Copa d’Europa. Per últim, Sergio Martos i Ana Maria Martínez Rolanía van a participar en la natació dels primers Jocs Europeus Juvenils per a esportistes paralímpics, event que va a disputar-se en la localitat croata de Valazdin.