Agenda dels esportistes FER (17 al 19 d’abril)

L’agenda d’este cap de setmana troba un dels seus principals reclams en el tennis. Per primera vegada en la seua carrera esportiva, la castellonenca Sara Sorribes ha sigut convocada per la selección espanyola per a disputar una eliminatoria de la Copa Federació, la versió femenina de la Copa Davis. L’esportista FER forma part del combinat capitanejat per Conchita Martínez que entre dissabte i diumenge dirimix a Argentina la permanència en el Grup II de la Fed Cup. La convocatòria de Sara Sorribes és la justa recompensa a la seua brillant actuació en el torneig de la WTA de Charleston, on va arribar fins els huitens de final.

Altre esdeveniment amb presència FER en l’estranger és l’Open Internacional de Natació Paralímpica que durant este cap de setmana se celebra en Berlín. Ricardo Ten, José Antonio Marí, David Levecq i Ariadna Edo competiran en diverses proves amb l’objectiu col.lectiu de provar-se en uno dels últims exàmens d’alt nivel i alta exigencia previs al Campionat del Món, gran cita de 2015 i que es disputarà durant el mes de juliol a Glasgow. De moment, en les primeres jornades, Ricardo Ten ja ha sigut el primer en els 200m braça SB4 i el tercer en la classificació global de la prova; David Levecq va aconseguir el millor temps en els 100m papallona S10 i el tercer registre en el resultat global de l’especialitat. Mentrestant, Ariadna Edo, nova incorporació del FER 2015, ha establit un nou record d’Europa en els 800m lliures S13. Per la seua banda, José Antonio Marí, encara convalecient de l’esquena, afronta la prova com un test per a acumular càrrega de treball.

Ja en territori nacional, els jóvens triatletes Roberto Sánchez Mantecón i Javier Lluch Pérez competiran en la categoria junior de la Copa d’Europa de Triatló que se celebra diumenge a Melilla. En el cas de Javier, l’objectiu és igualar o millorar la quarta plaça aconseguida fa unes setmanes en altra Copa d’Europa, la de Quarteira, Portugal. Els dos venen d’aconseguir sengles subcampionats nacionals de duatló (Roberto en categoria junior, Javier en categoria cadet).

En esgrima, Guillermo Sánchez Rodríguez busca la classificació per al Campionat d’Espanya en una prova que se celebra este dissabte en Madrid. També en la capital d’Espanya, el lluitador de grecorromana Jesús Gasca participa en la Copa del Mediterráneo, certamen en el qual es dirimixen punts per als Jocs Europeus de Bakú del proper mes de juny. A més, David Casinos i Kim López intervenen dissabte en el Campionat Autonòmic d’Atletisme Paralímpic, prova que es disputa a la ciutat de València. Per últim, el ciclista de Vila-real Sebastià Mora és un dels integrants de la selecció espanyola que va a prendre part en la Vuelta a Castilla y León.