Agenda dels esportistes FER (20 i 21 de juny)

Cap de setmana de Campionats d’Espanya. Fins a 5 certàmens nacionals figuren en l’agenda. I a tots ells acudixen representants del Projecte FER. No obstant, gran part de les atencions seguixen concitades al voltant del Preolímpic femení d’hoquei herba, competició que conclou este diumenge a València. Després de la derrota per penals davant Alemanya en els quarts de final, la selección espanyola, en les files de las qual es troba l’esportista FER Lola Riera, apura les seues últimes opcions d’aconseguir l’accés als Jocs de Rio. Està obligada a guanyar els dos partits del cap de setmana (de momento, este dissabte davant Sudàfrica) per tal d’acabar en la cinquena posició, una plaça que podria concedir el passaport olímpic si concorren una sèrie de combinacions més que previsibles en altres competicions prèvies als Jocs. L’objectiu, per tant, s’ha encarit, però encara és abastable.

A més, la primera edició dels Jocs Europeus, competició que està disputant-se a Bakú, Azerbaiyán, arriba al seu equador durant este cap de setmana. Després de les brillants actuacions de Tamara Gómez (cinquena en triatló) i Néstor Abad (sisé en gimnàstica rítmica), les esperances del Projecte FER se centren en la més que factible medalla per a Elena López i Alejandra Quereda amb la selecció de gimnàstica rítmica amb l’exercici de cinc cintes. Fins el proper divendres dia 26 no entraran en acció les judokes Laura Gómez i Mónica Merenciano.

Quant als 5 Campionats d’Espanya que marquen el cap de setmana, un dels més relevants és el Nacional d’atletisme paralímpic. Un total de 6 esportistes FER prenen part en la competició prevista en San Javier, Murcia. Dels sis, cinc es perfilen com a clars favorits per a aconseguir medalles en les seues respectives proves i categories: David Casinos (disc F11), Kim López (disc i pes F12), Iván José Cano Blanco (llargada i triple F13, i 100m T13), Antonio Andújar (triple i llargada F47) i Pablo Cantero (100m T11 i llargada F11). El sisé esportista FER en participar és Héctor Cabrera. Aqueixat d’una lesió durant tot el que portem de 2015, l’atleta d’Oliva acudix a San Javier a probar-se, però no competirà en la seua especialitat: la javelina.

Rem, vel, tennis de taula, triatló i atletisme

2

El cap de setmana proposa, a més, altres Campionats Nacionals. Rubén Padilla disputarà el Campionat d’Espanya de rem, que se celebra en Sevilla. L’esportista alacantí prendrà part en les modalitats de doble scull i 4 sense timoner. Es marca com a objectiu abastar el podi i acumular mèrits davant la possibilitat oberta de competir en la prova de 8 amb timoner en el Campionat del Món de França en setembre. Per la seua banda, Rafa Andarias es desplaça fins les rodalies de Vigo per a competir en el Nacional de vela en la disciplina paralímpica de 2.4mR. Campió d’este certamen en quatre ocasions, el regatista de Xàbia aspira enguany al repóquer de corones nacionals.

Els dos últims Campionats d’Espanya són els de tennis de taula en categoria juvenil i el de triatló. En el primer d’ells, la competidora FER és Marina Ñiguez, qui enguany debuta en esta divisió juvenil. Marina competix en Antequera i ha d’ocupar una plaça en el podi si vol asistir al Campionat d’Europa, previst en Bratislava per al proper mes de juliol. Mentrestant, el triatló també viu la seua particular festa anual en Espanya amb el certamen nacional que enguany se celebra en Pontevedra. En categoria junior participa Roberto Sánchez, qui també está obligat a aconseguir medalla per a clasificar-se per a l’Europeu de Ginebra, mentre que en la divisió cadet està inscrit Javier Lluch, tercer en 2014. A més, Conxa Montaner será l’única representant FER en el combinat espanyol d’atletisme que participarà en la Copa d’Europa de seleccions d’atletisme en Rússia. Per últim, les ciclistes Cristina Martínez Bonafé, Empar Félix, Sandra Alonso i Isabel Ferreres afronten en La Rioja l’última prova de la Copa d’Europa de ciclisme en línia.