Agenda dels esportistes FER (23- 24 de maig)

Judo, atletisme, gimnàstica, volei platja i ciclismo. Éstes són les 5 disciplines que composen l’agenda del Projecte FER durant este penúltim cap de setmana de maig. Un dels esdeveniments més atractius es desentotlla en Rabat. Fins al Marroc s’ha desplaçat Laura Gómez per a prendre part en el torneig Master de judo, competició que reunix els 16 millors judokes del ranking mundial en cada categoria de pes corporal. Després de no celebrar-se en 2014, la Federació Internacional ha recuperat este certamen i l’ha traslladat per primera volta del continent asiàtic a l’africà. Després de no obtindre punts ni en el Grand Prix de Zagreb ni en el Grand Slam de Bakú, l’esportista FER (menys de 52 kg) busca sumar per a reforçar la seua candidatura olímpica per a Rio 2016.

A més, este cap de setama es desenrotlla la segona jornada de la liga de clubs d’atletisme. Després d’esta segona entrega, ja es coneixeran els 8 equips que es clasifiquen per a la final de la competició, prevista per al segon dissabte de juny. En esta ocasió, són un total de 10 els atletes FER mobilitzats pels seues respectius clubs. En categoria masculina participaran Pablo Torrijos, Daniel Andújar y Daniel Mazón amb el Playas de Castellón, y Marcos Ruiz amb el Fent Camí Mislata; en categoría femenina intervindrán Concha Montaner, Paula Ferrándiz y Judit Prats amb el Playas, y María del Mar Jover, Ana Garijo y Fátima Diame amb el Valencia Terra i Mar. Per cert, els dos clubs són anfitrions de la competició en els seus respectius grups.

Mentrestant, a menys d’un mes dels Primers Jocs Europeus, fixats en Bakú per a la segona quinzena del mes de juny, la selecció espanyola de gimnàstica rítmica afronta durant este cap de setmana una nova Copa del Món en Uxbekistan. En les anteriors Copes mundials, les celebrades durant març i abril en Lisboa i Pésaro respectivament, el combinat nacional, amb les gimnastes FER Alejandra Quereda i Elena López com a dos de les seues integrants, va abastar sengles medalles de bronze en el concurs global. També en territorio estranger competix la jugadora de vòlei platja Paula Soria. Concretament, en l’Open de Praga. A l’igual que la passada setmana en Suïssa, l’alacantina, que forma parella amb la malaguenya Ángela Lobato, ha superat la prèvia i la fase de grups, i s’ha plantat en els creuaments definitius, que arranquen en els setzens de final.

Quant al ciclismo, la Copa d’Espanya femenina de ciclisme en línea oferix la cinquena prova de la temporada. Després de les cites d’Àvila, Zamora, Burgos i Pontevedra, arriba el torn de Murcia. La delegació FER tornarà a estar integrada per la sub 23 Cristina Martínez Bonafé (que ve de guanyar una etapa de la Volta a Guipúscoa), i per les junior Sandra Alonso, Empar Félix i Isabel Ferreres, que tan bon rendiment estan oferint fins el moment. Altra representant femenina és Marta Ortiz. L’esportista de Torrent, bronze fa una mesos en el Campionat d’Espanya junior, disputa este cap de setmana una Copa d’Europa en la ciutat de La Corunya.