Agenda dels esportistes FER (5-7 de febrer)

Repòquer de cites. El primer cap de setmana de febrer s’inaugura amb l’atenció en cinc focus competitius: tres en l’estranger, dos en territorio nacional. Els dos certámens previstos lluny de les fronteres españoles es presenten absolutament vinculats a la lluita per aconseguir la classificació olímpica e impliquen tres esportistes del Projecte FER. Dos d’ells, els atletes Pablo Torrijos i Eusebio Cáceres, compareixen en el Meeting Internacional de Karlsruhe, en Alemanya. Per a Eusebio, la seua participación en terres germàniques representa l’estrena en l’actual temporada i la seua primera oportunitat d’abastar els desitjats 8,15m que el catapulten a la prova del salt de llargada de l’estadi olímpic. Si l’esportista d’Onil repetira l’actuació del passat any en esta mateixa prova, quan va saltar 8,16m, este mateix cap de setmana es garantiria la seua presència en Rio 2016.

Per la seua banda, per a Pablo Torrijos, la reunió atlètica de Karlsruhe representa la seua segona competició en este curs recentment inaugurat. El triplista castellonenc va debutar el passat cap de setmana en el transcurs de la Copa del Rei celebrada a València. Va saltar 16,17m, 68 centímetres menys que la mínima olímpica del triple salt i que està fixada en 16,85m. També fins l’estranger viatja Laura Gómez. En concret, fins a França. La judoca valenciana afronta en la capital francesa el Grand Slam Villla de Paris. És la seua tercera prova des què va iniciar-se 2016. Amb anterioritat, havia competit sense excesiva sort en la Copa del Món de Tunísia i en el Grand Prix de Cuba. També a França es troba la tennista Sara Sorribes, qui està competint tota la setmana en el Torneig ITF de Grenoble, on ja ha abastat els quarts de final.

Ja en clau nacional, dos són els esports amb presència d’esportistes FER durant este cap de setmana. D’una banda, Murcia acull el Campionat d’Espanya de lluita grecorromana en la categoria sub 23, competició en la qual, a pesar d’estar encara en etapa junior, participaran Adrian Valero i Roberto Plumed. Este últim (junior d’últim any) s’ha marcat l’ambiciós objectiu de proclamar-se campió nacional sub 23 en la seua divisió de pes corporal, menys de 75 kg. Per a concloure, en natació, Ester Muñoz del Campo participarà en el Campionat d’Espanya infantil i junior per Comunitats Autónomes en Oviedo.