Agenda dels esportistes FER (Del 1al 3 de maig)

Fins un total de 8 disciplines esportives composen el paisatge competitiu del Projecte FER per a este primer cap de setmana de maig. A més, per la seua condició de dia festiu, este divendres acull la celebració, o almenys l’inici, de moltes d’estes competicions. És el cas del Grand Prix de Croàcia de judo, la disputa del qual està fixada únicament per al dia 1. Després d’un mes d’abril dedicat exclusivament als entrenaments, Zagreb suposa per a Laura Gómez el tret d’eixida a un mes de maig novament trepidant, i en el qual enllaçarà viatges i esdeveniments sense solució de continuitat. Fins el moment, el millor resultat de Laura en 2015 ha sigut el bronze aconseguit en la Copa del Món de Tiblisi durant el mes de març.

Mentrestant, el ciclismo oferix una triple ració durant este llarg cap de setmana. Dos proves internacionals i una competició nacional. Els més viatgers són Maurice Eckhard i Anna Sanchis. El primer es desplaça fins Brescia, Itàlia, per a participar en una nova Copa d’Europa de ciclisme paralímpic en línia. Maurice ve d’aconseguir la setmana passada una brillant segona posición en la Copa d’Europa de Verona. La segona, Anna Sanchis, será de la partida en la Vuelta a Luxemburgo, que se celebra del dia 1 al 3. Per últim, les joves Cristina Martínez Bonafé (sub-23) i Sandra Alonso, Empar Félix i Isabel Ferreres (juniors) competiran en la Vuelta a Burgos, ronda que també dura 3 jornades i la segona etapa de la qual (la de dissabte dia 2) és puntuable per a la Copa d’Espanya.

L’esgrima també reivindica atenció. En París se celebra l’última Copa del Món de l’any 2015 en categoria senior. A pesar de les seues condicions junior i sub-23, Manu Bargues i Guillermo Sánchez viatgen fins la capital francesa per a prendre part en un certamen d’altíssim nivell esportiu. Els dos buscaran el passe a la final de dissabte. A més, Guillermo intentarà redimir-se després de la decepció patida la passada setmana en el Campionat d’Europa sub-23 disputat en Itàlia, on l’esgrimista FER va caure de forma prematura en la segona ronda del torneig individual.

Tennis, natació i atletisme, en sol espanyol

Ja en territori espanyol, la tennista Sara Sorribes disputa la prèvia del Mutua Madrid Open. La castellonenca perseguix el seu accés al quadre final, objetiu que no va abastar a Marrakech. A més, la ciutat de Gijón acull la Copa d’Europa de clubs de natació, event que reunix 6 nadadors del Projecte FER. Pedro Terrés, Sandra Pallarés, Ester Muñoz del Campo i Ariadna Edo defensaran el Castalia de Castelló (les tres xiques competixen en la Divisió d’honor o máxima categoria, i Pedro en la Primera Divisió), Lidón Muñoz nadarà amb el Mediterrani (Divisió d’honor) i Natalia Peña, amb el Canoe (també divisió d’honor). Respecte de l’atletisme, quatre atletes paralímpics, David Casinos, Pablo Cantero, Kim López i Iván Jose Cano, participen en una reunió atlètica que es desenrottlarà diumenge dia 3 en la localitat biscaina de Basauri.

Per últim, dos regatistes FER afronten sengles proves de vela. Paula Lissorgues prendrà part en la Copa d’Espanya, certamen que se celebrarà en Galícia. L’alacantina competirà en la modalitat làser 4.7, en categoria juvenil. Aspira a ocupar una de les 2 primeres places. Per la seua banda, Rafa Andarias torna a escena amb la seua presència en la Copa d’Espanya de Vela Paralímpica en aigües de Mallorca. El de Xàbia és ambiciós i es planteja pujar al podi. Per a concloure, després de la decepció de no ascendir amb el seu club a la máxima divisió del tennis de taula espanyol, la jove Marina Ñíguez disputa a Albacete el Campionat d’Espanya en edat escolar, l’equivalent a categoria cadet, torneig en el qual va ser tercera en 2014.