Agenda dels esportistes FER (Del 19 al 21 de febrer)

Esport per a donar i per a vendre. L’immninent cap de setmana es perfina com un dels més prolífics en oferta i propostes per al Projecte FER. Apassionant per als amants de l’esport. Problemàtic per a aquells que siguen indecisos i hagueren de quedar-se amb una sola opció de la poblada agenda. La llarga llista d’events s’inicia este mateix divendres amb judo i rugbi. Respecte de la primera modalitat, Laura Gómez afronta la seua quarta compareixença de l’any amb la presència en el Grand Prix de Düsseldorf, en Alemanya. A la judoca valenciana li urgix un bon resultat per a recuperar part de les opcions d’estar en Rio que ha perdut després de les seues últimes actuacions.

L’enorme capdal esportiu del cap de setmana que s’aveïna es plasma en la celebració de tres Campionats d’Espanya. Tots ells són atractius i conten amb presència de representants FER. Per exemple, el Nacional de taekwondo en categoria absoluta que es disputa en Madrid. A banda d’esperar que Raúl Martínez i Daniel Ros extenguen els seus regnats en les seues respectives categories de pes, l’alicient residix en comprobar les respostes de Tamara Miquel i Blanca Palmer, totes dos encara en edat junior. Altre Campionat d’Espanya fixat per a les properes 24 hores és l’absolut de lluita grecorromana en Múrcia. Roberto Plumed, que ve de ser plata en la divisió sub 23, afronta este certamen com un assaig per a la seua gran cita de l’any, el Nacional junior en abril.

La trilogia de Campionats d’Espanya es completa amb el d’atletisme de la categoria sub 23 en pista coberta. Un total de 5 esportistes FER es desplacen fins el velódromo d’Anoeta, en San Sebastiá. Son Fátima Diame (llargadaa), Judit Prats (pes), Fernando Ramos (llargada), Daniel Mazón (60m llisos) i Adrián Sobrino (alçada). Quasi tots ells alberguen serioses opcions d’aconseguir medalla. A més, Marcos Ruiz afrontarà en Salamanca el Nacional sub 23 de heptathlon. Encara en atletisme, el triplista Pablo Torrijos afronta la reunió atlètica de Metz, en França, la seua quarta prova de l’any. El passat cap de setmana, el castellonenc aconseguia un salt de 16,68m i es quedava a 17 centímetres de la mínima olímpica.

La llista de previsions esportives de les properes 48 hores es completen amb el Torneig Estatal femení de tennis de taula que es disputa en Valladolid, una mena de Campionat d’Espanya que reunix a les 48 millors jugadores juvenils de tot el territorio nacional, entre les quals es troba l’alacantina Marina Ñíguez. Per últim, durant este cap de setmana, el regatista Iván Pastor ultimarà la preparació d’un event de gran importancia: el Campionat del Món de vela, classe RS:X, que se celebra des del dilluns 22 i fins dissabte 27 en Eilat, Israel. L’esportista de Santa Pola aspira a millorar la setena plaça abastada en el Mundial de l’any passat desenrotllat en Omán.