Agenda dels esportistes FER (7-8 de febrer)

El gimnasta Néstor Abad és un dels principals noms propis del Projecte FER per a este cap de setmana. Just un any després de trencar-se per segona vegada el lligament creuat i el mensic del genoll dret, Néstor torna a la competició amb la disputa d’una prova corresponent a la Lliga Italiana.

De moment, des que va reprendre els entrenaments a principis de desembre, les sensacions han sigut molt positives i no ha notat cap molèstia en el genoll. Demà, a Itàlia, competirà en les modalitats de anelles, barra fixa, cavall amb arcs i paral.leles. El gimnasta FER considera esta cita com un assaig general de cara al Campionat d’Europa absolut que se celebrarà en França el proper mes d’abril.

Mentretant, l’atletisme torna a oferir una agenda tan densa com interessant. Per a començar, tots els focus apuntaran de nou a Eusebio Cáceres. Després del seu espectacular salt de 8,16 en Karlsruhe (millor marca mundial en llargada en el que portem de 2015), el d’Onil competix demà en el Meeting de Gante, Bélgica, disposat a seguir “volant” i a demostrar que éste pot ser l’any de la seua definitiva eclosió.

Encara en atletisme, pero en clau nacional i autonómica, l’atenció estarà centrada en dos competicions. D’una banda, Saragossa acull una reunió en la qual Pablo Torrijos buscarà aconseguir la mínima en triple salt (16,45) per a participar en l’Europeu de pista coberta del 6,7 i 8 de març en Praga. D’altra, molts atletes jovens, com Héctor Cabrera, Nuria Garcia Arcos o Izan Ahicart participaran en el Campionat Autonòmic Absolut, on un dels grans reclams serà saber si la veterana Conxa Montaner abasta en el salt de llargada el desitjat bot de 6,50 per a estar també a Praga d’ací a un mes.

A més, el jove esgrimista Manu Bargues competirà en la prova de la Copa del Món que va a celebrar-se en Letònia, mentre que David Levecq i José Antonio Marí participen en el Campionat de Catalunya de natació adaptada i altra nadadora, Lidón Muñoz del Campo, estarà en la Copa Catalana.

L’agenda també inclou la judoka Marta Ortiz, qui disputarà el Campionat Universitari de Valencia, Jesús Gomar, qui competirà en el duatló d’Alacant, Sebastià Mora, concentrat amb la selecció espanyola de cara al Mundial de ciclismo en pista d’ací a 2 setmanes a París, i José Luis Giera, que disputa amb l’ONCE Alacant (en este cas a Tarragona) una nova jornada de la lliga de futbol sala adaptat.

Per últim, a partir de dilluns, ja una volta conclós el cap de setmana, el seguiment se centrarà en les joves Blanca Palmer i Tamara Miquel. Les dos viatgen a Turquia per a, a principis de la próxima setmana, disputar el Campionat d’Europa per clubs de taekwondo. Les dos esportistes FER competirán representant el Club Olimpo de Sedaví.