Agenda FER (DEL 19 al 21 d’ octubre)

De París a Israel, passant per Màlaga. Després d’un període de menor activitat, el Projecte FER torna a oferir un cap de setmana d’allò més animat. A més, molt viatger. Quasi totes les cites previstes se celebren fora de les nostres fronteres. La destinació més llunyana amb presència d’un component de l’equip FER és Las Vegas, escenari d’un World Tour 4 Estrelles de vòlei platja i al qual ha viatjat Liliana Fernández. Una vegada iniciada la classificació per als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, l’esportista alacantina ha de començar a sumar punts per a obtindre el que seria el seu tercer passaport olímpic. De moment, anit va perdre el primer partit. És a dir, Liliana i la seua companya, Elsa Baquerizo, han de guanyar el partit de hui per a continuar vives en el torneig i no caure eliminades.

Un altre dels esdeveniments més atractius del cap de setmana és el Campionat d’Europa sub-23 de triatló. Israel acull la gran cita de la temporada per a Roberto Sánchez Mantecón. El triatleta de Manises, de 22 anys, serà un dels principals reclams del certamen després d’haver firmat una brillant temporada. Sobretot, amb el bronze en l’Europeu absolut, distància sprint, d’Estònia. En el seu tercer i penúltim any com a sub-23, l’esportista FER espera protagonitzar dissabte a Eilat una gran actuació que li permeta rubricar un gran exercici. De fet, si mostra la seua millor versió, podria rondar el podi.

La delegació FER més nombrosa se cita a Manchester, seu d’un nou Gran Prix de taekwondo. En ple procés de classificació per als Jocs de Tòquio 2020, Raúl Martínez, Daniel Ros i Blanca Palmer assistixen a la ciutat anglesa amb l’objectiu d’escalar posicions en el rànquing olímpic. Daniel i Blanca, discrets en les últimes compareixences, arriben a la cita britànica amb l’obligació de redreçar les seues respectives temporades. Per la seua part, Raúl Martínez, que fa a penes unes setmanes va caure en els quarts de final del prestigiós Gran Premi de la Xina, aspira a lluitar per les medalles per a continuar acostant-se a les 6 primeres posicions del rànquing, les que concedixen plaça directa per als Jocs de Tòquio.

També en territori europeu, concretament a París, dos esportistes de l’equip FER disputen, des de hui, la primera Copa del Món de ciclisme en pista de la nova temporada. Esta mateixa vesprada, Alejandro Martínez Chorro afrontarà la velocitat per equips, disciplina en la qual és un dels tres components que conformen el combinat espanyol. L’alacantí necessita un resultat que reactive la seua confiança. D’altra banda, Sebastián Mora disputarà el diumenge la seua prova favorita: la carrera a l’americana (madison). Després de ser subcampió del Món a Holanda, al març, i quart en l’Europeu de Glasgow, a l’agost, el castellonenc es perfila com un dels favorits al podi en la capital francesa i, d’esta manera, continua el seu camí cap a Tòquio 2020.

El judo tanca l’agenda del cap de setmana. Luis Martínez Vázquez i Isabel Puche seran els encarregats de representar el Projecte FER en l’European Cup de Màlaga. Luis, que a penes ha pogut competir en el que va de temporada, acudix a la cita ben preparat i amb ganes de reivindicar-se. Isabel, per la seua part, ja s’ha recuperat de les molèsties físiques que li van impedir assistir al Gran Premi de Cancun i és clara aspirant per a aconseguir medalla.