Agenda FER cap de setmana (5-7 de maig)

Primer cap de setmana de maig i especial protagonisme per a la lluita olímpica. Jesús Gasca, una de les cares noves de l’FER 2017, afronta el seu moment culminant de l’any: el Campionat d’Europa absolut, certamen d’altíssima exigència que se celebra a Sèrbia. L’esportista FER, de tan sols 23 anys d’edat, és un dels dos representants masculins que la Federació Espanyola ha seleccionat per a la competició continental. Cinquè a l’Europeu sub 23 del passat curs, Jesús Gasca (categoria de menys de 85 kg) debuta en una prova absoluta d’estes característiques. A favor, la seua desbordant il·lusió i la seua gran competitivitat; en contra, una certa inexperiència i l’enorme nivell existent en este tipus d’esdeveniments.

Pel que fa als events nacionals, una cita destaca per damunt de la resta. És el Campionat d’Espanya cadet de judo, torneig que, a més, se celebra a València i en el qual dos esportistes femenines FER, Mireia Rodríguez Salvador (menys de 44 kg) i Laura Torregrosa Pina (menys de 40 kg) són les grans favorites en les seues respectives categories de pes corporal. Un altre esdeveniment domèstic rellevant és el Campionat d’Espanya de gimnàstica rítmica en edat escolar, competició per equips i en la qual estan representades totes les comunitats autònomes. Es desenrotlla a Ourense. La component del Projecte FER Maria Añó Baca és una de les cinc integrants de la selecció de la Comunitat Valenciana. Cada conjunt territorial farà 10 exercicis. Maria s’encarregarà del cèrcol, la pilota i les maces

A més, doble cita amb el ciclisme amb sengles proves de la Copa d’Espanya de ruta. En la categoria femenina, arriba la tercera jornada (en este cas, a la província de Guipúscoa) per a Isabel Ferreres i Sandra Alonso. Esta última encapçala la classificació general en la categoria sub 23. Mentrestant, a la masculina, la vuitena i penúltima entrega es celebra a Tarragona i comptarà amb la participació d’Alejandro Gómiz, que reapareixerà després de dos mesos de baixa a causa d’una anèmia.

Finalment, Iván Pastor prepararà este cap de setmana el Campionat d’Europa de vela classe RS: X, competició que es desenvolupa des de dilluns 8 fins al dissabte 13 de maig en aigües pròximes a Marsella. El regatista de Santa Pola, en gran estat de forma des de l’inici de l’any, aspira a millorar la tercera plaça aconseguida en l’edició de 2011 a Bulgària, el seu millor resultat, fins ara, en un Europeu absolut. Fa tot just uns dies, Iván concloïa en la sisena plaça a la Copa del Món.