Agenda dels esportistes FER (3-5 de febrer)

Atletisme, taekwondo, judo i ciclisme en pista. En el seu progressiu enlairament durant el nou any, el Projecte FER proposa estos quatre esports per a l’agenda del primer cap de setmana de febrer. A un mes exacte de la celebració del Campionat d’Europa d’atletisme en pista coberta a Belgrad, és temps de recerca i obtenció de mínimes. Per exemple, per a Eusebio Cáceres, que reapareix este dissabte a la Reunió Internacional de Karlsruhe, Alemanya. L’esportista d’Onil no salta oficialment des del passat 10 de juliol, el dia en què, sense èxit, va intentar per última vegada la classificació per als Jocs de Rio. Fa dos anys, l’atleta alacantí va volar en este mateix meeting alemany fins als 8,16m, registre que li donaria el passaport per a l’Europeu de Belgrad (s’exigeix una marca de 7,90m). Encara en atletisme, a manera de previsió molt propera, Pablo Torrijos viatja este diumenge a la població francesa de Val-de-Reuil per a prendre part en la Trobada Internacional que se celebra este dilluns dia 6. Després de la seua estrena a la Copa del Rei del passat cap de setmana amb un salt de 16,17m, l’esportista castellonenc afronta la seua segona oportunitat per a aconseguir la mínima de 16,40m que li permeta competir a la capital sèrbia.

Pel que fa a les arts marcials, la previsió és doble. D’una banda, els taekwondistes Raúl Martínez i Daniel Ros inauguren l’any 2017 amb la presència a l’Open de les Vegas, Estats Units. Els dos esportistes alacantins inicien un curs molt important per a calibrar les seues opcions de participar en els Jocs de Tòquio 2020. Per a tots dos, l’esdeveniment cimera d’este exercici 2017 arribarà al mes de juny a Corea, escenari del Campionat del Món. Daniel ha competit esta passada matinada i no ha tingut massa fortuna. Ha caigut en el primer combat, en els setzens de final. En les properes hores ho farà Daniel. Mentrestant, en judo, la també alacantí Ana Pérez Box, ja recuperada de l’operació de colze a la qual es va sotmetre a mitjans del passat mes de desembre, afronta la seua primera competició de l’any a l’Open de Sofia, Bulgària.

Per acabar, un apunt sobre rodes. Encara que els seus principals objectius i competicions són unes altres, les ciclistes Isabel Ferreres i Sandra Alonso inauguren este cap de setmana les seues respectives temporades amb la disputa a Galapagar, Madrid, de la primera de les tres jornades que integren la Copa d’Espanya de ciclisme en pista. Les altres dos seran a Navarra, al març, i a Sant Sebastià, a l’abril. Tant Isabel com Sandra, que deixen de ser júnior per a passar a la categoria elit, afrontaran les proves de fons: eliminació, scratch i puntuació.