Agenda dels esportistes FER (Del 7 al 9 de juliol)

 

Un lleuger respir enmig d’un exigent camí. Així podria resumir-se l’agenda de competicions del Projecte FER en les pròximes hores. No obstant açò, hi ha qui també se la juga este cap de setmana.
És el cas d’Eusebio Càceres, qui hui es presenta en Serra Nevada amb la mirada posada en els 8 metres i 15 centímetres, la marca que li classifique per al Mundial d’Atletisme del pròxim mes d’agost. El saltador alacantí, a qui el calendari comença a constrènyer-li, cerca en el control federatiu d’este divendres el passaport per a Londres. Un registre que li retorne a una cita mundialista després que en l’anterior, Pequín 2015, una lesió en els isquiotibials li deixara a casa.
Unes hores després serà el moment per als júniors. Durant el dissabte i diumenge, les joves promeses de l’atletisme nacional es donen cita en el Campionat d’Espanya de la categoria, que se celebra a Granollers. El Projecte FER estarà representat per fins a nou esportistes, sis xics i tres xiques: Eugenio Teodoro, en altura; Siro Bartolomé Pinya, en 800 metres; Luis Salort en 110 metres barres; Enrique Ferrers, en 1.500; Carlos Muñoz Lacedón, en 3000 obstacles; Aimar Palma, en martell; Carmen Ramos Vellón, en longitud; Andrea Verdú, en 100 metres; Claudia Conte, en heptatlon. Molts d’ells aspiren a medalla.
Mentre, des de hui, València es converteix en l’epicentre del vòlei platja nacional amb la disputa de la primera de les tres sèries del Campionat d’Espanya absolut. Pablo Pérez tractarà de donar un salt de qualitat en la categoria després de pujar al podi, en categoria sub 21 i sub 19, l’any passat.

 

En clau internacional, María Calvo és la protagonista. La jove jugadora de rugbi de Montcada ha sigut convocada per la selecció femenina de seven per a disputar la segona i última sèrie del Campionat d’Europa absolut. Les Lleones, ja classificades per al Mundial de Sant Francisco 2018, afronten sense pressió la seua última competició del curs en Kazán (Rússia). En la primera fase, Espanya va ser cinquena.
De tornada a València, el diumenge cita amb el judo i la Súper Copa d’Espanya. L’esportista FER Irene Esteve (menys de 52 kg) debutarà en una prova d’estes característiques en categoria absoluta. L´alacantina no renuncia a res.
Tampoc ho fa Sandra Alonso. La ciclista de Torrevella vol finalitzar la Copa d’Espanya de ruta amb un excel·lent sabor de boca. A Pontevedra, en la novena i última prova, Alonso cercarà un bon resultat que li permeta concloure la competició en la tercera posició de la classificació global.