Alba Sánchez abasta la medalla de plata en l’Europeu junior

Els millors pronòstics s’han complit. L’alzirenya Alba Sánchez (categoria de pes de menys de 58 kg) ha aconseguit la medalla de plata al Campionat d’Europa júnior que s’està celebrant a Israel. L’esportista FER no ha defraudat en la seua gran cita de la temporada. Fidel al seu caràcter ambiciós i valent, l’aixecadora valenciana assumia la seua condició de favorita. Sabia que el podi estava al seu abast i, amb personalitat, acceptava el repte. Alba conjuga unes envejables condicions mentals amb unes privilegiades característiques físiques. Tot això es reflecteix en un creixement constant, sostingut. Hui ha aconseguit l’èxit més rellevant de la seua carrera esportiva. El seu palmarès no deixa d’enriquir-se.

A punt de complir els 19 anys d’edat (ho farà el proper mes de gener), la haltera valenciana es proposava a Israel saldar comptes pendents. Després de regnar sense discussió en els tres últims Europeus de la categoria sub 17 (trilogia d’ors a Lituània 2013, Polònia 2014 i Suècia 2015), Alba Sánchez necessitava un acte de reivindicació com el protagonitzat esta vesprada a territori hebreu. L’any passat no va poder acudir a este mateix certamen continental per culpa d’una lesió. A més, les actuacions en els dos últims Campionats del Món júnior (setena a Polònia 2015, i vuitena el passat mes de juny a Geòrgia 2016) no l’havien satisfet per complet. Li van saber a poc. Li van deixar un pòsit de cert desencant. Li urgia un pas endavant.

Amb la medalla de plata aconseguida en este Campionat d’Europa júnior, Alba Sánchez ratifica que és un dels grans actius de present i de futur en l’halterofília espanyola. La alzirenya presenta la seua seriosa candidatura per a convertir-se en l’hereva de la icònica Lidia Valentín. A la valenciana encara li queda un llarg camí per recórrer, però els seus amplis passos i el seu alt ritme són cada vegada més esperançadors. De cara a 2017, se centrarà en retenir la corona europea júnior, en acostar-se al podi al Mundial de la categoria i en progressar en els grans certàmens internacionals absoluts. De moment, l’esportista FER tanca l’any 2016 de la millor manera possible, amb una plata continental. Nadal dolços per una haltera amb un rutilant pervindre.