Alejandra Quereda i Elena López, a per el bitllet olímpic a Stuttgart

Les gimnastes FER Alejandra Quereda i Elena López formen part d’una generació de gimnastes guanyadores. D’un conjunt que ha crescut amb l’ombra de les ‘Xiquetes d’or’. Però que amb esforç, treball i passió han aconseguit fer front a la foscor en la qual es trobava submergida la gimnàstica espanyola als últims anys. Amb elles ha tornat al tapís la brillantor, el bon gust i el talent a ritme de música espanyola que tant agrada a l’estranger. I també han tornat les ganes de volar i somniar amb grans èxits com els que s’aconseguien al passat. Este conjunt ha demostrat que té urpes, força, talent i caràcter guanyador per abastar el que es proposen.  Fins i tot  als pitjors moments, quan estava tot perdut, s’ha alçat i ha mostrat la seua grandesa.  

En eixe esperit es refugien els dies previs a una competició que tenen marcada en roig des de fa anys. Este Campionat del Món no és com el de Lisboa o Izmir on es proclamaren campiones en 2013 i 2014. EL de Stuttgart és el més important dels últims anys perquè dona el passaport per a Rio 2016. Per això, com admet la capitana del conjunt nacional, Alejandra Quereda, en este Mundial la màxima prioritat és fer uns “exercicis perfectes per a poder aconseguir la plaça olímpica”.

Una classificació olímpica que en este Mundial obtindran directament els 8 primers conjunts classificats. Estos equips evitaran competir en el Preolímpic, a excepció del Campió del Món que és invitat per a enriquir la competició, que disputaran els conjunts classificats del lloc 9 al 15 en este Mundial.

A priori si Espanya clava els exercicis i no comet errades no ha de tindre problemes per a assegurar-se el billet per als Jocs Olímpics de Rio 2016, els últims resultats en grans campionats així ho ratifiquen. De fet, al Campionat del Món de 2014 s’alçaren amb la medalla d’or en maces i finalitzaren sextes en la classificació general. Tot i així, les gimnastes no volen deixar res a la improvisació i la conjura és eixir el dissabte a partir de les 13:00 hores a deixar-se l’ànima al tapís en l’exercici mixt i en el de cintes amb l’objectiu de volar de Stuttgart cap a Rio de Janeiro.

HORARIS CAMPIONAT DEL MÓN STUTTGART 2015 

  •  Dissabte 12:   Classificació General (13:00 hores Teledeporte)
  • Diumenge 13: Final de 5 cintes (13:00 hores Teledeporte)
  • Diumenge 13:   Final mixt (13:40 hores Teledeporte)