Així es presenta febrer per al Projecte FER

Més que interessant. Així es presenta el mes de febrer de l’any 2016 per al Projecte FER. Un esdeveniment destaca per damunt de la resta: el Campionat del Món de vela, modalitat RS:X, que Iván Pastor va a disputar del 21 al 27 en Eilat, Israel. Després de la setena plaça aconseguida el passat any en el Mundial celebrat en Omán, i després de la confirmació que ha sigut l’escollit per la Federació Espanyola per a competir en els Jocs de Rio, el regatista de Santa Pola ha començat l’any olímpic amb una catorzena plaça en la Copa del Món celebrada en Miami. Ara, afronta esta cita mundialista a Israel amb l’ànim de seguir millorant el seu moment de forma i de demostrar que les seues aspiracions de podi en Rio no són gratuïtes.

A més, el mes de febrer també va a acollir la reaparició en competició internacional de la selecció espanyola de gimnàstica rímica, un dels combinats de moda de l’esport nacional gràcies al seu bronze mundialista en 2015 i a la conseqüent obtenció del passaport olímpic. En ple compte enrrere per als Jocs de Rio, l’equip format per, entre altres, les esportistes FER Alejandra Quereda i Elena López afrontaran una Copa del Món en Finlàndia. També reprén l’activitat la selecció espanyola de rugb 7. Liderat pel FER César Sempere, el combinat nacional, la meta del qual és el Preolímpic del mes de juny en Mónaco, afrontarà dos tornejos amistosos en las illes Fiji. Mentrestant, Laura Gómez tornarà al tatami en febrer. Després de les seues compareixences en Tunísia i Cuba durant les primeres setmanes de l’any, la judoca valenciana estarà present en el Grand Slam Villa de París. L’esència és la mateixa: Laura continua enfrascada en la seua titánica lluita per abastar un billet olímpic. El repte és majúscul, però ganes i cor no en falten.

2

Mentresrant, en febrer comencen a disputar-se els Campionats d’Espanya. En  les properes setmanes, se celebraran el Nacional de lluita grecorromana de categoria senior y sub 23. En tots dos certámens, participaran Adrián Sobrino y Roberto Plumed. También durant este segon mes de l’any es disputa el Campionat d’Espaya absolut de taekwondo per a Raúl Martínex i  Daniel Ros, els quals intentarán corroborar la seua clara hegemonía en les seues respectives categories de pes corporal. I febrer serà el mes en que l’atletisme absolut comence a adquirir velocitat de creuer. D’una banda, se celebrarà el Nacional sub 23 en pista coberta amb, entre altres, Daniel Andújar, Fernando Ramos, Adrián Sobrino, Paula Ferrándiz, Judit Prats o Fátima Diame. Per la seua banda, Eusebio Cáceres prendrà part el dissabte dia 6 en la reunió internacional de Karlsruhe, a Alemanya, on el passat any va abastar un espectacular registre de 8,16m.

Per últim, el mes de febrero acollirà altres competicions amb presència dels esportistes FER mes joves. Per exemple, en natació, Ester Muñoz intervindrà en el Campionat d’Espanya junior d’hivern. En tennis de taula, Marina Ñíguez és una de les 48 jugadores de tot el territorio nacional que participaran en el Torneig estatal juvenil amb seu en Valladolid, certamen en el qual l’esportista alacantina va abastar els quarts de final en l’edició de 2015. A més, la ciclista Isabel Ferreres enceta la temporada amb la disputa de diverses Copes d’Espanya de ciclisme en pista; la primera d’elles se celebra el 13 de febrer en Mallorca.