Així es presenta març per al Projecte FER

Velocitat de creuer. Amb l’arribada del tercer mes de l’any, l’agenda del Projecte FER apenes presenta buits. La seua oferta és densa i variada. En quantitat i en qualitat. En territori domèstic i forani. Març arranca amb força. Ni més ni menys que amb dos grans certàmens internacionals. D’una banda, el Campionat d’Europa d’atletisme en pista coberta, competició que se celebra a Belgrado i que comptarà amb la presència de quatre esportistes FER: Pablo Torrijos, Dani Andújar, Eusebio Càceres i Jorge Ureña. Torrijos defensa la plata aconseguida en el triple salt d’esta mateixa cita fa 2 anys; Andújar comença a mostrar una gran fiabilitat i aspira a clavar-se en la gran final dels 800m; Càceres sembla esquivar per fi les lesions i reclama confiança en la seua candidatura en el salt de llargada; i Ureña és una de les millors apostes de la delegació espanyola i apunta al podi del heptatló. La segona gran cita internacional de març és el Campionat del Món de ciclisme paralímpic a Los Angeles. L’esportista FER Maurice Echkard afrontarà tres modalitats. Les seues principals esperances se centren en la prova de persecució individual de 3 km.

La llista de competicions internacionals amb presència d’atletes FER engloba més cites. Per exemple, la Copa del Món de gimnàstica artística en Stuttgart per a Néstor Abad, un test molt valuós per a calibrar l’estat de forma de l’esportista alcoià abans de disputar en abril el Campionat d’Europa. A més, el taekwondo oferix una àmplia llista d’esdeveniments. Des del Campionat d’Espanya sub 21, fins diversos Open de categoria internacional, com el d’Holanda o el d’Espanya, que se celebrarà a Alacant. En estes últimes proves, prendrà part el trio d’asos del taekwondo FER: Blanca Palmer, Raúl Martínez i Daniel Ros. Mentrestant, ja pràcticament recuperada de la indisposició patida fa uns dies i que li va impedir brillar en el Torneig Estatal de tennis de taula, Marina Ñíguez és una de les tres jugadores que formen l’equip espanyol que es desplaçarà fins a Itàlia per afrontar un Open Internacional de tenis de taula.

Durant el mes de març, també proliferen els esdeveniments en territori nacional. Un d’ells se celebra a València. És el Campionat d’Espanya júnior d’atletisme, prova en la qual esportistes FER com Andrea Verdú, Carmen Ramos, Clàudia Conte, Eugenio Teodoro i, sobretot, Luis Salort, la nova sensació de l’atletisme valencià, són clares opcions de medalla. Altres dos grans campionats nacionals seran el júnior de judo (gran moment de l’any per a Victoria Serrano i María Ortiz), i el de natació paralímpica a Oviedo, torneig que, com sempre, comptarà amb una amplíssima delegació FER: Ricardo Ten. José Antonio Marí, David Levecq, Vicente Gil Ros, Sergio Martos, Ariadna Edo, Eva Coronado, Ana María Martínez Rolanía i Alba Villa. Gairebé tots ells començaran a buscar les marques mínimes per a la gran cita anual de la natació adaptada: el Campionat del Món, previst a Mèxic.

Mentrestant, els ciclistes FER seguiran en plena activitat. Alejandro Gómiz continuarà disputant proves de la Copa d’Espanya de ruta, Isabel Ferreres i Sandra Alonso participaran en la Volta femenina a la província de València, i Juan Vicente Giner s’estrenarà en el present curs esportiu amb la presència a la Copa d’Espanya de BMX. A més, després de proclamar-se campió d’Espanya sub 23 de lluita olímpica, i mentre espera pacientment per saber si és o no convocat per al Campionat d’Europa de la categoria, Roberto Plumed buscarà repetir èxit al Nacional absolut. Finalment, el regatista Jorge Navarro donarà inici a la seua temporada amb la presència a la classe FINN del Trofeu Princesa Sofia que es celebra a Palma de Mallorca, i Maria Artigas viatjarà fins a Gijón per afrontar el Campionat d’Espanya júnior de natació en piscina coberta de 50 metres