Així es presenta maig per al Projecte FER

Amb el calendari avançant de forma inexorable cap als Jocs Olímpics i Paralímpics de 2016, l’agenda esportiva guarda una vinculació cada volta més estreta amb la magna cita prevista en Brasil. Tant, que en el mes de maig, alguns dels esportistes del Projecte FER ja sabran si gaudixen del privilegi de representar l’esport valencià i espanyol en Rio de Janeiro. Són els casos de Laura Gómez i Rafa Andarias. La primera, la judoca valenciana, frega el seu objectiu. Després de la plata en el Grand Prix de Turquía, a Laura li falten dos competicions per disputar: el Grand Slam de Bakú  el Grand Prix de Kazajistán. Si no ocorre res estrany, abastarà el seu somni. El también judoca FER Sugoi Uriarte, ya classificat per als  seus segons Jocs Olímpics consecutius, només prendrà part en la cita de Bakú. Maig també es presenta decisiu per a Rafa Andarias. L’alacantí afronta la prova del Circuit Europeu en Lago di Garda, Itàlia. Després d’este certamen, es desvetlarà el nom del regatista paralímpic espanyol que competirà en la modalitat 2.4mR dels Jocs de Rio.

El mes de maig oferix molts més llaços d’unió entre l’equipo FER i Rio 2016. Fins a cinc nadadors paralímpics FER, Ricardo Ten, José Antonio Marí, David Levecq, Ariadna Edo i Eva Coronado participaran en el Campionat d’Europa amb seu a Funchal, Portugal. Encara que alguns d’ells ya ostenten les mínimes B que podrien obrir les portes dels Jocs, esta competició continental està marcada en roig per tal d’abastar las mínimes A que els asseguren plenament la seua participació en Rio. A més, el declatleta Jorge Ureña buscarà en el Meeting de Goetzis, en Austria, la puntuació que li permeta viajtar a Rio 2016. Por la seua banda, les gimnastes Alejandra Quereda i Elena López tornen a competir amb el conjunt espanyol de rítmica a Taskent y Sofia, escenaris de dos noves Copes del Món per a seguir perfeccionant els exercicis que desplegaran en Rio. També durant maig, se celebraran diferents Open de vòlei platja (Sochi, Antalya i Cincinnati) per a Paula Soria i, sobretot, per a Liliana Fernández. La nova esportista FER, que forma parella amb Elsa Baquerizo, té molt encaminada la seua classificació per als los Jocs Olímpics.

MAYO 2

El caràcter internacional del mes de maig queda acreditat con altres competicions previstes en territori forani. I en totes elles, hi ha presència d’esportistes FER. Altre dels certàmens més atractius per les expectatives despertades es l’Europeu absolut de taekwondo en Suïssa. Els alacantins Raúl Martínez i Daniel Ros, i la jove i emergent Blanca Palmer viatgen a terres helvètiques amb la màxima ambició i amb l’objectiu de pujar al podi. Qui també reapareix en el mes de mais és el ciclista paralímpic Maurice Eckhard. Ho fa en una Copa del Món prevista en Bèlgica. Maurice també encara setmanas decisives que van a determinar la seua presència o su absència en els Jocs de Rio. Mentrestant, una de les novetats del FER 2016, el paratriatleta castellonenc José Vicente Arzo, participa en les Copes del Món que té lloc a Espanya.

Pero no toda l’agenda es desplega lluny de les fronteres nacionals. El mes de maig també acull diferents Campionats d’Espanya per al sector més jove del Projecte FER. Por exemple, el Nacional junior d’halterofília per a Alba Sánchez, Yves Ibáñez, Tomás Ruiz i Christian Millán. O el Campionat junior de triatló en Águilas per a Javier Lluch Pérez, clau per a estar en l’Europeu de la categoria. En este cinque mes de l’any seguiran disputant-se las Copas d’Espanya de ciclisme en ruta, tant per a Alejandro Gómiz en categoria masculina, como per a Cristina Martínez, Empar Félix, Sandra Alonso e Isabel Ferreres en la femenina. Por últim, en atletisme, Pablo Trescoli disputará el Campionat Nacional de Federacions Autonòmiques de proves combinades en Murcia; en tennis de taula, Marina Ñíguez estarà present en el TOP 8, competició que reunix les 8 millors jugadores juvenils d’Espanya en Irún; i en esgrima, Diana Victoria Mondéjar participarà en la prova del ranking nacional absolut modalitat florete en Madrid.