Així es presenta maig per al Projecte FER

L’any 2017 continua consumint etapes i s’endinsa en el seu cinquè mes. Com no podia ser d’altra manera, maig es presenta per al Projecte FER amb un calendari tan dens com interessant. Destaquen especialment algunes competicions internacionals de primer nivell. És el cas de quatre Campionats d’Europa. Per ordre cronològic, el primer a celebrar-se és l’Europeu de lluita olímpica absoluta. En categoria masculina, només dos esportistes espanyols viatgen fins este prestigiós certamen continental, l’escenari del qual és Sèrbia. I dels dos lluitadors nacionals, un és Jesús Gasca, component de l’equip FER i debutant en un torneig d’esta índole. Jesús competirà el diumenge 7 de maig. Només un dia més tard, arrancarà a Marsella el Campionat d’Europa de vela, classe RS: X, per al longeu i veterà Iván Pastor. El regatista de Santa Pola, en bon estat de forma des que va començar l’any, aspira a millorar la tercera plaça aconseguida en l’edició de 2011 a Bulgària.

El tercer Europeu és el de gimnàstica rítmica (Budapest 18-21 de maig). Tot apunta a que l’esportista FER Polina Berezina serà seleccionada per la Federació Espanyola per a participar en el certamen continental. El pòquer de Campionats d’Europa es tancarà durant l’últim cap de setmana de maig amb la disputa del Campionat d’Europa de rem a la República txeca. L’alacantí Rubén Padilla té moltes opcions de ser un dels dos remers espanyols que afrontarà la disciplina de doble scull. Altres competicions internacionals previstes per a este mes són la Copa del Món absoluta d’esgrima de Paris, certamen en què estarà present el tirador FER Manu Bargues, eufòric després de la medalla d’or en el torneig per equips de l’Europeu sub 23, o la Copa del Món de triatló que es disputa a Madrid i que comptarà amb la participació de Roberto Sánchez Mantecón. A més, al maig, reapareixerà l’atletisme. L’atenció se centrarà en les evolucions d’aquells que busquen les mínimes que els permeten disputar a l’agost el Campionat del Món absolut; són els casos d’Eusebio Càceres, Pablo Torrijos, Jorge Ureña, Mar Jover o Concha Montaner.

Ja en sòl nacional, el mes de maig es presenta ple de Campionats d’Espanya. Per a començar, el Nacional júnior d’halterofília, torneig en el qual Tomás Sanchis Serrano i, sobretot, Alba Sánchez, recentment sisena a l’Europeu absolut, són clars favorits per adjudicar-se la medalla d’or en les seues respectives categories de pes. De la força per a alçar grans pesos a l’estratègia del judo, esport que ofereix el Campionat d’Espanya cadet per a Laura Torregrosa i Mireia Rodríguez. A més, a València. Les dos defensen els títols aconseguits l’any passat. Tant Mireia com Laura també afrontaran la Copa d’Europa cadet a Coimbra, Portugal. I de l’estratègia del judo a la potència del ciclisme paralímpic en ruta. Se celebra a Màlaga i reunirà Maurice Eckhard i Ricardo Ten.