Així es presenta novembre per al Projecte FER

Penúltim mes de l’any 2016 i protagonisme molt destacat per a les arts marcials. El dietari del Projecte FER durant el mes de novembre proposa dos grans competicions internacionals. D’una banda, Blanca Palmer i Tamara Miquel viatjaran fins a Canadà per a afrontar el Campionat del Món Júnior de taekwondo (17-20 de novembre). Les dos es tracen objectius molt ambiciosos i aspiren clarament al podi. Si ho aconseguixen, rubricarían un any 2016 per a emmarcar. Més taekwondo. Dos dels esportistes FER que arranquen este nou cicle olímpic amb la meta (molt complicada, però no utòpica) de classificar-se per als Jocs de Tòquio 2020 destapen el nou exercici. Són els alacantins Daniel Ros i Raúl Martínez. Per a tots dos, la principal destinació d’este curs és Corea, escenari del Campionat del Món absolut durant el proper mes de maig. Les competicions prèvies s’inicien ja mateix. A meitat de novembre, Daniel i Raúl afrontaran l’Open de Croácia.

Del taekwondo al judo. Ana Pérez Box disputarà l’Europeu sub 23 a Israel. Tot i que arrosega alguns problemes en el colze dret, l’esportista alacantina afronta el certamen continental amb la seguretat de signar una bona actuació i amb el desig de llevar-se l’espina de l’any passat, on va fregar el bronze. El judo també serà protagonista en territori domèstic. Les joves Alba Gutiérrez i María Ortiz estaran presents en sengles Súper Copa d’Espanya en categoria júnior previstes a Amurrio (País Basc) i Las Palmas de Gran Canària.

Una altra cita rellevant prevista per al mes de novembre és la participació del gimnasta Néstor Abad a la prestigiosa Copa del Món de Cottbus, esdeveniment fixat per al cap de setmana del 18 al 20. A Alemanya, l’esportista alacantí competirà en els aparells d’anelles i barra fixa. Néstor Abad es prepara per a un 2017 trepidant que ofereix el Campionat del Món i el Campionat d’Europa. A més, a Papua Nova Guinea se celebra el Mundial sub 20 de futbol femení, esdeveniment que comptarà amb la presència de Lucía Gómez, jugadora castellonenca que milita al Llevant Unió Esportiva. També en territori forà competirà Marina Ñíguez. La jugadora alacantina de tennis de taula afronta l’Open d’Hongria, una mena de preparació del Campionat del Món júnior, fixat per als primers dies de desembre a Sud-àfrica.

Per a acabar, altres competicions que reclamaran l’atenció durant les pròximes setmanes són les següents. En lluita, Roberto Plumed i Adrián Valero afronten dos tornejos de prestigi: el de Clermont Ferrand a França i el Campionat del Mediterrani a Madrid. A més, la jove Glòria Fernández Caballero, que fa pocs mesos, amb tan sols 16 anys, s’ha traslladat al Centre d’Alt Rendiment de Madrid serà present al Campionat d’Espanya de joves promeses de tir olímpic a Granada. Finalment, la esgrimista Diana Victòria Mondéjar disputarà un nou torneig del rànquing nacional de l’especialitat.