Així es presenta setembre per al Projecte FER

Acaba agost. Tot, o quasi, reprén la seua normalitat. I arriba setembre amb una agenda molt interessant per al Projecte FER. Una de les primeres competicions en reclamar l’atenció és el rem amb el Campionat del Món que se celebra durant estos dies a França. L’esportista FER Rubén Padilla forma part de la selecció espanyola desplaçada al país veí. L’alacantí competirà en la modalitat de 8 amb timoner. Espera que l’espanyola siga una de les 6 embarcacions en disputar la final d’esta especialitat, prevista per al diumenge dia 6. També per al primer cap de setmana de setembre està previst el Campionat d’Espanya junior de ciclisme en ruta. En la localitat aragonesa de Sabiñanigo hi haurà tres representants FER: Sandra Alonso, Empar Félix i Isabel Ferreres

Durant la segona setmana de setembre, arriba la gran cita del mes per al Projecte FER: el Campionat del Món de gimnàstica rítimica en Stuttgart, Alemanya. La competició és decisiva de cara a la classificació per als Jocs Olímpics de Rio. Després de no pujar al podi en els Jocs Europeus de Bakú, la selecció espanyola va recuperar la seua millor versió en la Copa del Món celebrada a meitat d’agost a Kazán, amb dos cinquenes places, tant en la final de cintes com en la final de l’exercici mixte. I tot a pesar de unes discutibles deliberacions i puntuacions per part dels jutjes. Les esportistes FER Alejandra Quereda i Elena López són dos de les integrants del combinat nacional, que aspira en este Mundial d’Alemanya a garantir-se el billet per a Rio 2016.

L’agenda del mes de setembre també inclou cites amb el taekwondo, el traitló i el ciclisme. Després de competir en agost en el Grand Prix de Moscou (tant Raúl Martínez com Daniel Ros van caure a les primeres de canvi), els dos esportistes FER participen d’ací a uns dies en altre Grand Prix, en este cas en Turquia. Els dos taekwondistes continuen en la seua intensa i complicada aventura d’acumular mèrits i punts per a intentar aconseguir el difícil objectiu d’estar en els Jocs Olímpics de Rio del proper estiu. Mentrestant, Tamara Miquel i Blanca Palmer competiran en el Campionat d’Espanya junior de taekwondo en Marina d’Or.

rafa andarias

Respecte del triatló, el cap de setmana del 19 y 20 acull l’última Serie Mundial de l’any. Se celebra a Chicago i és la que més punts repartix de cara a la classificació olímpica. Per a les categories inferiors (per exemple, per al junior Roberto Sánchez Mantecón) esta cita suposa el Campionat del Món. I en ciclisme, Cristina Martínez Bonafé i Anna Sanchis, ja recuperada del seu trencament de clavícula, participen a principi de mes amb la selecció espanyola en el Tour de l’Ardeche francés, una de les proves per etapes més prestigioses el ciclismo femení internacional. A més, Anna apunta al Campionat del Món, previst a finals de mes en els Estats Units.

Per últim, l’esport paralímpic també reivindica protagonisme en este mes de setembre. D’una banda, Rafa Andarias afronta una de les cites culminants de l’any: el Campionat d’Europa de vela paralímpica, modalitat 2.4mR, que per segon any consecutiu es disputa a València entre els dies 8 i 12. El regatista alacantí s’ha fixat l’objectiu d’acabar la competiicó entre els 10 primers. Per últim, el ciclista Maurice Eckhard disputa l’última prova de la Copa del Món de 2015 en Sudàfrica i posa fi a una magnífica temporada, que va viure el seu momento suprem amb la medalla de plata aconseguida en el Campionat del Món de ruta.