Bernabé Zapata: “Mi referente es David Ferrer, como jugador y como persona”

Comença a donar les seues primeres passes a nivell internacional. Apenes porta dos anys en contacte amb el circuit professional. Acaba de guaitar a un món que li resulta tan fascinant como desconegut. No obstant això, Bernabé Zapata (Valencia, 12/01/1997) ja se n’ha adonat de la tremenda duresa del seu esport, el tennis, un món extremadament exigent i competitiu. Els seus millors estímuls són les ganes del debutant, l’efervescència del principiant, la il.lusió del jove. Després d’un 2015 en el qual va començar a mostrar les seues credencials, amb el subcampionat europeu junior, i amb els títols en els tornejos Futures de Gandia i Tunísia, Bernabé guanyava el passat mes d’abril el tercer campionat de la seua carrera esportiva, el ITF de Majadahonda. L’esportista FER s’ha marcat dos grans objectius per a 2016: acabar l’any entre els 350 primers de la classificació mundial i accedir al circuit Challenger, el pas previ als tornejos ATP. En la següent entrevista coneixem millor el nou tennista del Projecte FER.

Des de quan vas començar a jugar al tennis, per què vas escollir este esport i en quin momento decidixes que vols dedicar-te a la pràctica profesional de’este esport?

Vaig començar a practicar el tennis als 5 anys. Veia jugar el meu germà, tres anys major que jo, i m’agradava. Porte tota la vida e l’Sporting Club Valencia. I com que se me donava prou bé i m’apassionava jugar al tennis, als 16 anys vaig decidir embarcar-me en l’aventura d’arribar a ser professional.

Actualment, ocupes la plaça 550 en la classificació mundial. T’agradaria acabar l’any entre els 350 primers. Veus factible este objectiu?

Ho veig tan factible com complicat. La verita és que l’objectiu que m’he marca tés molt difícil. Realment, el millor camí per a progresar en la classificació mundial és millorar en el dia a dia. I en això estic.

Comunidad Valenciana. Valencia 20  de Octubre de 2015.  Zapata.   Fotografia de: Damian Torres

A dia de hui, quines son les teues principals virtuts i quins els teus grans defectes amb una raqueta en la mà?

La superficie que més m’agrada és la terra batuda, encara que tampoc me trobe especialment incòmode en pista rápida. Crec que els meus millors colps són el servici i la dreta. Per contra, he de millorar en la volea.

Anem a formar el jugador perfecte. Associa estos aspectos del joc a qui, per a tu, millor els executa: la treta, la dreta, el revés, la volea i el caràcter

La treta de Roger Federer, la dreta de Roberto Bautista, que a més és valencià, el revés de Wawrinka, la volea de Federer i, com no, la mentalitat de Rafa Nadal. I com a referent global, em quede amb David Ferrer, com a jugador i com a persona.

Per últim, qiuins son els teus dos Grans Slam favorits?

Sense dubte, l’Obert de Austràlia i Roland Garros.