César Sempere i el rugbi 7 espanyol busquen la seua particular carambola mágica

Un dels encants de l’esport són les seues resolucions emocionants, els seus desenllaços no aptes per a cardíacs, els seus finals apassionants i ajustats. En les disciplines per equips, a més, és molt habitual arribar a l’epíleg de les competicions calculadora en mà per a desxifrar els diferents escenaris que puguen plantejar-se. Són les famoses caramboles que enfonsen i salven, que sentencien i entronitzen. A una combinació màgica s’aferra la selecció espanyola de rugbi 7 per a fer història este mateix cap de setmana i aconseguir l’accés directe als Jocs Olímpics de Rio 2016.

El combinat nacional de rugbi 7, en la nòmina del qual figura l’esportista FER César Sempere, tanca este cap de setmana el Campionat d’Europa de l’especialitat. Una competició allunyada de l’habitual model d’Europeu de qualsevol altre esport. Es desenrotlla en tres fases distintes. De moment, durant el mes de juny, ja s’han disputat dos jornades: la primera, en Moscou; la segona, en Lió. Falta per celebrar-se la tercera i última, fixada per a este cap de setmana en Exeter, Anglaterra.

Este diumenge, per tant, quedarà coronada la nova selecció campiona continental. I el més important: este diumenge, s’asignarà un billet directe per als Jocs de Rio 2016. Perquè sols el combinat que es proclama campió d’este Europeu vola directament cap als Jocs Olímpics. I César Sempere i els seus companys busquen una carambola mágica, histórica i olímpica.

Fer-ho perfecte i esperar

“La combinación, cal reconéixer-ho, és molt difícil”, admet l’esportista FER. “Per a ser campions d’Europa, hem de guanyar esta última fase en Exeter (objectiu, de per sí, ja difícil) i esperar que França quede quarta o cinquena”, afegix el jugador alacantí. Fins la data, França ha guanyat les dos jornades disputades, tant en Moscou com en Lió. Ocupa, per tant, la primera plaça en la classificació general del Campionat. Espanya està signat unes prestacions sensacionals: tercera en Moscou, segona en Lió. A falta d’este últim capítol, es momentani subcampió d’Europa. Però per a donar la campanada i protagonitzar la gran proesa, ha de guanyar este cap de setmana en Anglaterra i esperar que França, imparable fins la data, no passe d’una actuació discreta.

Per a començar, Espanya s’enfrontarà en la lligueta inicial a Itàlia, Russia i Lituània. La consecució d’una de les dos primeres places per a pasar a quarts es presenta relativament factible. I a partirt d’eixe moment, “a fer-ho perfecte en els creuaments de quarts de final i, ojalà, en les semifinals. Per nosaltres, no quedarà. Estem fent un grandíssim Europeu i tenim la moral altíssima, però clar, França és França”, comenta César. Si la desitjada combinació no es produix, l’equip nacional buscarà el segon objectiu, que tampoc és gens menyspreable. Si a la conclusió de tot el Campionat manté la segona plaça en el còmput global que ocupa en l’actualitat, quedarà exent del Preolímpic europeu de la próxima setmana en Lisboa i acudirà directament al Preolímpic definitiu de Hong Kong, previst en juny de 2016. Abans, cal apurar les últimes opcions. I buscar la famosa carambola.